Ο-πάπας-Φραγκίσκος-ζητά-από-την-ουκρανική-ηγεσία-“διορατικότητα”-ώστε-να-εξασφαλιστεί-η-ειρήνη
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πάπας Φραγκίσκος ζητά από την ουκρανική ηγεσία “διορατικότητα” ώστε να εξασφαλιστεί η ειρήνη

Η ηγεσία της Ουκρανίας θα πρέπει να είναι “διορατική” για να διασφαλίσει την ειρήνη, υποστηρίζει ο πάπας Φραγκίσκος, υποδηλώνοντας ότι το Κίεβο θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις για να βάλει τέλος στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης και ζήτησε από τον Θεό να “βιαστεί” να τερματίσει τον πόλεμο.

Σε ανοιχτή επιστολή του με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εννέα μηνών από τη ρωσική εισβολή, ο Φραγκίσκος εξήρε τη δύναμη που επιδεικνύουν οι Ουκρανοί απέναντι στην επίθεση αυτήν.

“Ο κόσμος γνώρισε έναν θαρραλέο και δυνατό λαό, έναν λαό που υποφέρει και προσεύχεται, κλαίει και αγωνίζεται, αντιστέκεται και ελπίζει: έναν ευγενή και μαρτυρικό λαό”, γράφει στην επιστολή του.

Ο πάπας είπε επίσης ότι προσεύχεται για τους ηγέτες της Ουκρανίας. “Σε αυτούς επαφίεται το καθήκον να κυβερνήσουν τη χώρα σε τραγικές στιγμές και να λάβουν διορατικές αποφάσεις για την ειρήνη και την ανάπτυξη της οικονομίας ενώ καταστρέφονται τόσο πολλές ζωτικές υποδομές”.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του είναι έτοιμη για την ειρήνη αλλά μόνο με τους δικούς της όρους που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση όλων των κατεχόμενων εδαφών.

Σε συνέντευξή του, την περασμένη εβδομάδα, ο πάπας Φραγκίσκος είπε ότι το Βατικανό είναι έτοιμο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μεσολαβήσει και να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο.

phghq ampe

Related posts

Με 400 χλμ. την ώρα τα νέα γερμανικά τρένα

timesadmin

Πρώην στέλεχος του Trump Organization: Οι γιοι του Τραμπ μου έδωσαν αύξηση αφού έμαθαν ότι φοροδιέφευγα για πάνω από μια δεκαετία

timesadmin

Ευρωζώνη: Στο 10,1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, στο 8,8% η Ελλάδα

timesadmin

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων οδηγών

timesadmin

Η Κίνα κατηγορεί την G7 ότι “ενσπείρει την διχόνοια”

timesadmin

Μακρόν: Η Λεπέν εκμεταλλεύεται την οργή που δεν κατάφερα να κατευνάσω

timesadmin