Ο-Μασκ-πούλησε-7,92-εκατ.-μετοχές-της-tesla-εν-μέσω-φόβων-για-αναγκαστική-εξαγορά-της-twitter
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μασκ πούλησε 7,92 εκατ. μετοχές της Tesla εν μέσω φόβων για αναγκαστική εξαγορά της Twitter

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, πούλησε 7,92 εκατ. μετοχές της εταιρείας, αξίας περίπου 6,88 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC που επικαλείται ρυθμιστικά αρχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 5 και 9 Αυγούστου, όπως αποκαλύπτουν τα ρυθμιστικά αρχεία, μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla στις 4 Αυγούστου.

Νωρίτερα φέτος, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι “δεν είχε προγραμματίσει περαιτέρω πωλήσεις της Tesla” μετά τις 28 Απριλίου.

Εκείνη την εβδομάδα, τα ρυθμιστικά αρχεία αποκάλυψαν ότι ο Μασκ είχε πουλήσει ένα πακέτο μετοχών της εταιρείας αξίας περίπου 8,4 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ βρίσκεται εν μέσω μιας νομικής διαμάχης με την Twitter, τον κολοσσό κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο συμφώνησε να εξαγοράσει τον Απρίλιο έναντι περίπου 44 δισ. δολαρίων ή 54,20 δολ. ανά μετοχή.

Εν μέσω μιας συνολικής πτώσης της αγοράς, οι μετοχές των εταιρειών υποχώρησαν μετά από αυτήν την αναφορά.

Στις 8 Ιουλίου, ο Μασκ δήλωσε ότι τερματίζει τη συμφωνία, καθώς κατηγόρησε το Twitter ότι δεν του έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην εξαγορά και ότι δεν ενημερώθηκε σωστά για τον αριθμό των bots, των spam και των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Η Twitter με τη σειρά της έχει υποβάλει μήνυση για να διασφαλίσει ότι η συμφωνία με τον Μασκ θα προχωρήσει στην τιμή που έχει συμφωνηθεί, γεγονός που θα απέφερε σημαντικά κέρδη σε πολλούς μετόχους της εταιρείας.

Την Τρίτη, μετά την αποκάλυψη των τελευταίων πωλήσεων μετοχών του Μασκ, οι υποστηρικτές της Tesla ρώτησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο αν τελείωσε με την πώληση μετοχών της εταιρείας και αν ενδέχεται να αγοράσει ξανά μετοχές στο μέλλον.

Σε ερώτηση αν τελείωσε με την πώληση μετοχών της Tesla, ο Μασκ απάντησε: “Ναι. Ελπίζω στην (απίθανη) περίπτωση που η Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να προχωρήσει και κάποιοι εταίροι δεν τα καταφέρουν, είναι σημαντικό να αποφύγουμε μια επείγουσα πώληση μετοχών της Tesla”.

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε ποιοι εταίροι φοβάται ότι θα εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά της Twitter.

Στις αρχές Μαΐου, ο Μασκ είχε συγκεντρώσει χρηματοδότηση από 19 διαφορετικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud της Σαουδικής Αραβίας, η Qatari Holding, η Sequoia, το DFJ, η Vy Capital και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

Ο ίδιος επίσης ότι θα αγοράσει πίσω μέρος των μετοχών του, αν δεν χρειαστεί να προχωρήσει στην εξαγορά της Twitter.

Αν η συμφωνία με την Twitter δεν προχωρήσει, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική του κοινωνική πλατφόρμα, την X.com, πρόσθεσε ο Μασκ.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Tesla έκλεισε στα 850 δολάρια, με πτώση λίγο πάνω από 2% την Τρίτη, πριν δημοσιοποιηθούν οι πωλήσεις του Μασκ αξίας σχεδόν 7 δισ. δολαρίων.

Related posts

Μαρσελ Φράτσερ (DIW): “Η σχέση των Γερμανών με το χρήμα χαρακτηρίζεται από φόβο, ντροπή και ενοχή”

timesadmin

Ο ΟΗΕ μπορεί να διευκολύνει μια επίσκεψη της ΙΑΕΑ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αν Ρωσία και Ουκρανία συμφωνήσουν

timesadmin

Πληθωρισμός-ρεκόρ και στην Ιταλία

timesadmin

Βρετανία: Η Ρωσία προσπαθεί να δικαιολογήσει μια εισβολή στην Ουκρανία

timesadmin

Χαμενεΐ για διαδηλώσεις στο Ιράν: “Εχθροί συμμετέχουν σε ταραχές”

timesadmin

Αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 1,1% η αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ στο 2ο τρίμηνο

timesadmin