ΥΓΕΙΑ

Ο Μάσκ και άλλοι 500 ειδικοί προειδοποιούν: Σοβαροί οι κίνδυνοι της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης για την κοινωνία και τον άνθρωπο

Ένα ευρύ σύνολο από περισσότερους από 500 ειδικούς στην τεχνητής νοημοσύνης, μεταξύ αυτών ο συνιδρυτής της Apple Στήβεν Βόζνιακ και ο Έλον Μάσκ, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν από τα εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης να διακόψουν αμέσως κάθε εκπαίδευση σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ισχυρότερα από το GPT-4 της Open AI που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τουλάχιστον έξι μήνες.

Οι υπογράφοντες, στους οποίους περιλαμβάνονται , προειδοποιούν ότι αυτά τα προηγμένα νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να προκαλέσουν «σοβαρότατους κινδύνους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα», αν επιτραπεί η εξέλιξή τους χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις. Εάν οι εταιρείες αρνηθούν να διακόψουν την ανάπτυξη, η επιστολή αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επιστρατεύσουν τα μεγάλα όπλα και να θεσπίσουν υποχρεωτικό μορατόριουμ.

«Η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελέσει μια βαθιά αλλαγή στην ιστορία της ζωής στη Γη και θα πρέπει να σχεδιαστεί και να διαχειριστεί με ανάλογη προσοχή και πόρους», αναφέρεται στην επιστολή.

«Δυστυχώς, αυτό το επίπεδο σχεδιασμού και διαχείρισης δεν συμβαίνει, παρόλο που τους τελευταίους μήνες τα εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης έχουν εγκλωβιστεί σε έναν ανεξέλεγκτο αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη όλο και πιο ισχυρών ψηφιακών “μυαλών” που κανείς – ούτε καν οι δημιουργοί τους – δεν μπορούν να κατανοήσουν, να προβλέψουν ή να ελέγξουν».

- -

Related posts

Ποιους κινδύνους κρύβουν τα σπορ στις διακοπές, πως να προστατευθείτε

timesadmin

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους ασθενείς με άσθμα, ΧΑΠ, προειδοποιούν οι επιστήμονες

timesadmin

Κορωνοϊός: 1 εκατ. άνθρωποι μπορεί να πέθαναν λόγω γονιδίων από τους Νεάντερταλ!

timesadmin

Εφαρμογή εντοπίζει και διαγράφει τραγούδια που κλωνοποιούν τις φωνές των τραγουδιστών μέσω τεχνητής νοημοσύνης

timesadmin

H σοβαρή καρδιακή αρρυθμία αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια στις γυναίκες

timesadmin

Η τριχόπτωση στις γυναίκες μπορεί να υποδηλώνει μεγαλύτερα προβλήματα υγείας

timesadmin