Ο-Κιρ-Στάρμερ-υποσχέθηκε-την-“εθνική-ανανέωση”
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε την “εθνική ανανέωση”

Ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε σήμερα την “εθνική ανανέωση” της χώρας μετά τη σαρωτική νίκη των Εργατικών στις βουλευτικές εκλογές, χάρη στις οποίες το κόμμα επιστρέφει στην εξουσία έπειτα από 14 χρόνια.

“Τα καταφέραμε!”, δήλωσε θριαμβευτικά ο 61χρονος πρώην δικηγόρος τα ξημερώματα καθώς το κόμμα του εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

“Αποστολή μας τώρα δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ανανέωση των ιδεών που διατηρούν την ενότητα της χώρας μας: η εθνική ανανέωση”, τόνισε ο Στάρμερ ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του.

“Η μάχη για την εμπιστοσύνη είναι η μάχη που θα καθορίσει την εποχή μας. Γι’ αυτό κάναμε μια τόσο σκληρή προεκλογική εκστρατεία δείχνοντας ότι είμαστε ικανοί να υπηρετήσουμε τους πολίτες”, πρόσθεσε.

“Οι εκλογικές νίκες δεν πέφτουν από τον ουρανό. Κερδίζονται δύσκολα και με σκληρή μάχη και αυτή η νίκη κερδίθηκε από ένα αλλαγμένο Εργατικό κόμμα”, υπογράμμισε ο Στάρμερ.

“Η αλλαγή ξεκινά τώρα”, δεσμεύθηκε. “Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά”, σημείωσε διαβεβαιώνοντας ότι “θα επαναφέρουμε την πολιτική στην υπηρεσία των πολιτών”, ένα από τα βασικά συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας των Εργατικών.

Ωστόσο ο Στάρμερ προειδοποίησε ότι η μελλοντική κυβέρνηση της Βρετανίας έχει “μια δύσκολη δουλειά” να φέρει σε πέρας, “μια υπομονετική δουλειά, μια δουλειά με αποφασιστικότητα”, που θα ξεκινήσει “αμέσως”.

“Δεν σας υπόσχομαι ότι θα είναι εύκολο. Δεν αρκεί να πατήσεις ένα κουμπί για να αλλάξει μια χώρα”, τόνισε, την ώρα που η Βρετανία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων, με την αύξηση των τιμών των προϊόντων να επιβαρύνει τους πολίτες και το εθνικό σύστημα υγείας να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

“Σήμερα ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο, ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια αλλαγής, αυτή την αποστολή εθνικής ανανέωσης και αρχίζουμε να ανοικοδομούμε τη χώρα μας”, κατέληξε ο Στάρμερ.

Related posts

Μολότοφ έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Φλωρεντία – Την ευθύνη ανέλαβε η… “Όλος ο κόσμος είναι Χαμάς”

timesadmin

Ιράν: Ξεκινούν στην Ταμπρίζ οι τελετές προς τιμή του εκλιπόντα προέδρου Ραϊσί

protothema.gr

Γάζα: Τουλάχιστον 60 νεκροί από βομβαρδισμό σε προσφυγικό καταυλισμό

timesadmin

Ο Μακρόν αποφάσισε να διατηρήσει προς το παρόν τον Ατάλ ως πρωθυπουργό – Δεν αποδέχθηκε την παραίτησή του

wp-needuser

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών ετών το εμπορικό έλλειμμα

timesadmin

Επίθεση τεσσάρων drones κατά εμπορικού πλοίου απέτρεψε η ελληνική φρεγάτα “Ψαρά”

wp-needuser