Ο-Ισπανός-υπ.-Εξωτερικών-Αλμπάρες-επισκέπτεται-το-Κίεβο-για-να-παραδώσει-30-ασθενοφόρα
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ισπανός υπ. Εξωτερικών Αλμπάρες επισκέπτεται το Κίεβο για να παραδώσει 30 ασθενοφόρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες βρίσκεται σήμερα στο Κίεβο για να παραδώσει στις ουκρανικές αρχές 30 ασθενοφόρα και να “διαπιστώσει τις καταστροφικές συνέπειες (των) ρωσικών επιθέσεων”, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Αλμπάρες “θα παραμείνει όλη την ημέρα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης” στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου θα παραδώσει “30 ασθενοφόρα της ισπανικής κυβέρνησης και θα αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου”, διευκρινίζει το υπουργείο του σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχει διάφορες συναντήσεις με αξιωματούχους και θα μπορέσει να διαπιστώσει τις καταστροφικές συνέπειες στην πόλη και τα περίχωρά της από τις ρωσικές επιθέσεις”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών δείχνουν τον Αλμπάρες, ο οποίος ταξίδεψε στη διάρκεια της νύχτας από την Πολωνία, σύμφωνα το γραφείο του, να φτάνει στον σταθμό του Κιέβου.

Μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, η ισπανική κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ έχει αποστείλει βοήθεια στην Ουκρανία, κυρίως στρατιωτική ή, πιο πρόσφατα, γεννήτριες, μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία.

Ο Σάντσεθ είχε επισκεφθεί το Κίεβο τον Απρίλιο για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να ανακοινώσει παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας.

Related posts

Ιταλία: Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ περίπου δέκα άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια

timesadmin

Pfizer: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στο τρίμηνο αλλά υποβάθμισε το outlook

timesadmin

Ουκρανός αξιωματούχος: Το Σεβεροντονέτσκ ανεφοδιάζεται ακόμη, δεν είναι πλήρως περικυκλωμένο

timesadmin

Η φινλανδική Fortum θα πουλήσει ρωσικά ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία έως τον Ιούλιο

timesadmin

Η Μόσχα ξεκινά να χορηγεί ρωσική υπηκοότητα σε πολίτες της Χερσώνας

timesadmin

Λιβύη: Ανάμεσα στο χάος και τα γεωπολιτικά συμφέροντα

timesadmin