Ο-Ζελένσκι-υποσχέθηκε-στους-Ουκρανούς-ένταξη-στην-ΕΕ-και-ήττα-της-Ρωσίας-στον-πόλεμο
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι υποσχέθηκε στους Ουκρανούς ένταξη στην ΕΕ και ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε απόψε “νίκη” την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσει στη χώρα του καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ και υποσχέθηκε πως δεν θα εφησυχάσει έως ότου ηττηθεί η Ρωσία στον πόλεμο και εξασφαλιστεί η πλήρης ένταξη της Ουκρανίας στους κόλπους της Ένωσης.

Οι “27” αναγνώρισαν επισήμως την υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, μια τολμηρή γεωπολιτική κίνηση που χαιρετίστηκε από το Κίεβο και τις Βρυξέλλες ως “ιστορική στιγμή”.

“Αυτή είναι μια νίκη”, τόνισε χαμογελώντας ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στο Instagram, υπογραμμίζοντας ότι η Ουκρανία περίμενε 30 χρόνια αυτήν τη στιγμή.

“Μπορούμε να νικήσουμε τον εχθρό, να ανοικοδομήσουμε την Ουκρανία, να ενταχθούμε στην ΕΕ και… κατόπιν μπορούμε να ξεκουραστούμε”, είπε για να συμπληρώσει: “Ή μάλλον δεν θα ξεκουραστούμε καθόλου – τα παιδιά μας μπορεί να προσβληθούν. Αλλά, αναμφίβολα, θα νικήσουμε!”.

Από την πλευρά του ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ζελένσκι, ανέφερε πως το Κίεβο θα εφαρμόσει ταχύτατα το σχέδιο που απαιτείται για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες. “Η Ουκρανία θα είναι στην ΕΕ”, υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: Α-

Related posts

Οι ΗΠΑ υπόσχονται περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο

timesadmin

Σε αναζήτηση νέων υποψηφίων για την ηγεσία του ESM ο Ντόναχιου

timesadmin

Θα αποβληθεί η Τουρκία από το Συμβούλιο της Ευρώπης;

timesadmin

Η Ιρλανδία αίρει από το Σάββατο σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid, πλην της μάσκας στα ΜΜΜ

timesadmin

Λεμέρ: Ο υψηλός πληθωρισμός του 2022 ήρθε για να μείνει

timesadmin

Μακρόν: “Δύσκολο και σκληρό φθινόπωρο” για ενέργεια, οικονομία και Ουκρανικό

timesadmin