Ο-Ζελένσκι-συζήτησε-με-τον-Στόλτενμπεργκ-για-την-παροχή-επιπλέον-στρατιωτικής-βοήθειας-στην-Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον Στόλτενμπεργκ για την παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συζήτησε την περαιτέρω υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ανακοίνωσης των πρώτων αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων που έγιναν σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας για την προσάρτηση στη Ρωσία. Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Στόλτενμπεργκ για την καταδίκη του στα δημοψηφίσματα τα οποία το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του αποκαλούν παράνομα και ψευδή.

“Συζητήσαμε τις τρέχουσες εξελίξεις στο πεδίο της μάχης και την περαιτέρω υποστήριξη των κρατών μελών της Συμμαχίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις”, έγραψε ο Ζελένσκι.

Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία είναι απαράδεκτη, δηλώνει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία είναι απαράδεκτη και θα είχε σοβαρές συνέπειες, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αφού ένας σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε άλλη μια αυστηρή πυρηνική προειδοποίηση προς την Ουκρανία και τη Δύση.

“Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων είναι απολύτως απαράδεκτη, θα αλλάξει εντελώς τη φύση του πολέμου και η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

“Όταν βλέπουμε αυτό το είδος ρητορικής για τα πυρηνικά ξανά και ξανά από τη Ρωσία, από τον πρόεδρο Πούτιν, είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη – και ως εκ τούτου μεταφέρουμε το σαφές μήνυμα ότι αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία”, συμπλήρωσε.

Πηγή: Α-

Related posts

Ρωσία: Αερομεταφορά φορτίων 36 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στην Καμπούλ

timesadmin

Μ. Βρετανία: Παραιτήθηκε η Μπράβερμαν, νέος υπουργός Εσωτερικών ο Γκραντ Σαπς

timesadmin

Ολλανδία: Συνελήφθη ύποπτος για πώληση μικροκυκλωμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (chips) στη Ρωσία

timesadmin

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μπένετ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

timesadmin

Το αμφιλεγόμενο Μουντιάλ του Κατάρ: Διαφθορά, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκμετάλλευση εργαζομένων

timesadmin

Ρωσία: Αν η Ευρώπη μας αποσυνδέσει από το SWIFT δεν θα μπορεί να προμηθεύεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο

timesadmin