Ο-Ζελένσκι-προσκαλεί-τον-Σολτς-να-επισκεφτεί-την-Ουκρανία-στις-9-Μαΐου
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι προσκαλεί τον Σολτς να επισκεφτεί την Ουκρανία στις 9 Μαΐου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να προβεί σε ένα “ισχυρό βήμα” και να επισκεφθεί το Κίεβο στις 9 Μαΐου, την ημέρα που η Ρωσία τιμά τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλώντας μέσω μεταφραστή στη βρετανική δεξαμενή σκέψης Chatham House, ο Ζελένσκι εξαπέλυσε μύδρους κατά της Ρωσίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την κατάσταση στην Μαριούπολη, όπου το Κίεβο τονίζει ότι εξακολουθούν να κρύβονται άμαχοι στο ερειπωμένο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ που τελεί υπό πολιορκία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος προέβη στην πρόσκληση αυτή προς τον Σολτς μετά την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών όταν ο Γερμανός πρόεδρος δεν έγινε δεκτός να επισκεφθεί το Κίεβο τον περασμένο μήνα.

“Είναι προσκεκλημένος, η πρόσκληση είναι ανοιχτή, έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό”, είπε ο Ζελένσκι μιλώντας μέσω βίντεο.

“Έχει προσκληθεί να έρθει στην Ουκρανία, μπορεί να κάνει αυτό το πολύ ισχυρό πολιτικό βήμα για να έρθει εδώ στις 9 Μαΐου, στο Κίεβο. Δεν εξηγώ τη σημασία, νομίζω ότι είστε καλλιεργημένοι για να καταλάβετε το γιατί”.

Η Ημέρα της Νίκης της 9ης Μαΐου είναι μια από τις πιο σημαντικές εθνικές επετείους της Ρωσίας – μια ανάμνηση της σοβιετικής θυσίας για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας σε αυτό που η Ρωσία αποκαλεί Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Στη Μαριούπολη, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η κατάσταση εκεί ισοδυναμεί με “βασανιστήρια” και ότι καμία συνομιλία δεν α μπορούσε με τη Ρωσία εάν αυτοί οι άμαχοι ή τα στρατεύματα σκοτωθούν όταν θα μπορούσαν να είχαν απελευθερωθεί.

Related posts

“Σκηνή εγκλήματος” η Ουκρανία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του ΔΠΔ της Χάγης

timesadmin

ΕΕ: Τις πρώτες προτάσεις για την μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών συνθηκών κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

timesadmin

Κατασχεμένο ρωσικό γιοτ θα βγει σε πλειστηριασμό για να πληρωθεί δάνειο στην JP Morgan

timesadmin

Ισπανία: Επιβράδυνε για πέμπτο διαδοχικό μήνα ο πληθωρισμός

timesadmin

Γερμανία: Ενισχύθηκε τον Μάιο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη του δείκτη Ifo

timesadmin

Πωλήσεις-ρεκόρ για τη Rolls-Royce το 2022

timesadmin