Ο-Ζελένσκι-ζήτησε-παρέμβαση-του-Πάπα-για-την-απελευθέρωση-των-Ουκρανών-αιχμαλώτων-που-κρατά-η-Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι ζήτησε παρέμβαση του Πάπα για την απελευθέρωση των Ουκρανών αιχμαλώτων που κρατά η Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των Ουκρανών που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα, Παρασκευή, με τον Ποντίφικα στο Βατικανό.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει το “σχέδιο νίκης” που προτείνει για τον πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι κάλεσε επίσης το Βατικανό να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τους αιχμαλώτους πολέμου που διεξαχθεί στον Καναδά αργότερα αυτόν τον μήνα.

“Βασιζόμαστε στη συνδρομή της Αγίας Έδρας ώστε να βοηθήσει να επιστρέψουν οι Ουκρανοί που έχουν αιχμαλωτιστεί από τη Ρωσία”, ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν το κύριο θέμα της 35λεπτης συνομιλίας του με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συνάντηση το Βατικανό δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες του Πάπα με τον Ζελένσκι, ωστόσο ανέφερε ότι στη συνάντηση του Ουκρανού ηγέτη με τον επικεφαλής διπλωμάτη του Βατικανού, μετά τη συνάντηση με τον Ποντίφικα, έγιναν συζητήσεις “αφιερωμένες στην κατάσταση του πολέμου… καθώς και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να τερματιστεί”.

Σημειώνει ότι η σημερινή ήταν η δεύτερη διά ζώσης συνάντηση που είχε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι με τον Πάπα Φραγκίσκο σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Η προηγούμενη συνάντησή τους έλαβε χώρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στη νότια Ιταλία τον Ιούνιο.
 

Related posts

Σουηδία:Οι ABBA ζητούν από τον Ντ. Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους στις συγκεντρώσεις

timesadmin

Τουρκία: Καταδικάζει το ισραηλινό χτύπημα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό

James Rollner

Electrek: Η Tesla θα απολύσει περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της

protothema.gr

Χούθι: “Όχι” σε προσωρινή ανακωχή – “Συμφωνήσαμε μόνο να ρυμουλκηθεί το δεξαμενόπλοιο Sounion”

James Rollner

Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία θα επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν για την προμήθεια της Ρωσίας με βαλλιστικούς πυραύλους

James Rollner

Δανία: Σε τετράμηνη φυλάκιση και απέλαση καταδικάσθηκε ο δράστης της επίθεσης κατά της πρωθυπουργού

James Rollner