Ο-Ζαμπιανός-φοιτητής-που-σκοτώθηκε-στην-Ουκρανία-πολεμούσε-για-την-wagner,-λέει-ο-Πριγκόζιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζαμπιανός φοιτητής που σκοτώθηκε στην Ουκρανία πολεμούσε για την Wagner, λέει ο Πριγκόζιν

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Γιεβγκένι Πριγκόζιν, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι ο φοιτητής από την Ζάμπια που πέθανε στην Ουκρανία πολεμούσε για λογαριασμό της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

Η Ρωσία είχε ενημερώσει προηγουμένως τη Ζάμπια ότι ο Λεμεχανί Νουϊρέντα σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα η Ζάμπια να ζητήσει από τη Μόσχα περισσότερες λεπτομέρειες και εξηγήσεις για το πώς ο πολίτης της κατέληξε να πολεμά στην Ουκρανία.

Σήμερα, η εταιρεία κέτερινγκ Concord του Πριγκόζιν δήλωσε ότι ο Νουϊρέντα είχε στρατολογηθεί από την Wagner. Ο Πριγκόζιν και άλλοι εκπρόσωποι της Wagner έχουν περιοδεύσει σε ρωσικές φυλακές προσφέροντας αμνηστία στους κρατούμενους με αντάλλαγμα να υπογράψουν συμφωνία για να πολεμήσουν για λογαριασμό της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Ναι, θυμάμαι καλά αυτόν τον τύπο”, δήλωσε ο Πριγκόζιν σε γραπτή απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν ο Ζαμπιανός είχε πολεμήσει για την Wagner.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι ο Νουϊρέντα πέθανε ως “ήρωας” και ότι ήταν “ένας από τους πρώτους που εισέβαλαν στα εχθρικά χαρακώματα στις 22 Σεπτεμβρίου”.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις συνθήκες θανάτου του Νουϊρέντα ή τον ισχυρισμό του Πριγκόζιν ότι είχε ενταχθεί εθελοντικά στην οργάνωση Wagner.

Ο Πριγκόζιν αρνούμενος επί χρόνια ότι έχει δεσμούς του με την μισθοφορική οργάνωση Wagner και λειτουργώντας σκιερώς, υιοθέτησε τους τελευταίους μήνες μια πιο δυναμική παρουσία στη ρωσική εσωτερική σκηνή επικρίνοντας τη στρατιωτική ηγεσία, αναγνωρίζοντας ότι ίδρυσε την Wagner και παραδεχόμενος ότι παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Related posts

Κονγκό: Επετεύχθη συμφωνία εκεχειρίας – Θα τεθεί σε ισχύ από το απόγευμα της Παρασκευής

timesadmin

Experian: Αυξήθηκαν τα κέρδη, απογοήτευσαν οι εκτιμήσεις για τα έσοδα

timesadmin

Σολτς: Συνάντηση την Τρίτη με εκπροσώπους του τομέα παραγωγής οχημάτων

timesadmin

Συναγερμός στη Νέα Ορλεάνη: Πυροβολισμοί σε τελετή αποφοίτησης – Μία νεκρή και δύο τραυματίες

timesadmin

Ζελένσκι: Το Κίεβο έχει θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό του 4.000 τ. χλμ. που ανακατέλαβε από τους Ρώσους

timesadmin

Twitter: Ο Έλον Μασκ μέλος του Δ.Σ. – Υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις, μετά την αγορά ποσοστού

timesadmin