Ο-ΕΦΚΑ-απαντά-στις-επικρίσεις:-«Οι-πιστοποιημένοι-λογιστές-και-δικηγόροι-ήρθαν-για-να-μείνουν»
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΦΚΑ απαντά στις επικρίσεις: «Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν για να μείνουν»

Τα πυρά στους επικριτές της επιστρέφει η διοίκηση του ΕΦΚΑ οι οποίοι την κατηγόρησαν για τον μικρό αριθμό των δικηγόρων και λογιστών που πέτυχαν στις εξετάσεις κάτι που οφείλεται είτε στη χαμηλή βαθμολογία τους, είτε στην απουσία τους.

«Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν για να μείνουν» επιμένει η διοίκηση του φορέα στην ανακοίνωσή της ανακοινώνοντας δεύτερο κύκλο εκπαίδευσης 1.200 ιδιωτών στις 12 Νοεμβρίου και επανάληψη της εξεταστικής διαδικασίας για όσους δεν παραβρέθηκαν.

«Την ίδια ώρα που η Διοίκηση και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για την άμεση και οριστική αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων- επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο φορέας – υπάρχουν μεμονωμένες φωνές που κατηγορούν τον Οργανισμό για τον δήθεν χαμηλό αριθμό των λογιστών και δικηγόρων που πέτυχαν στις χθεσινές εξετάσεις.

Είναι οι ίδιες φωνές που όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο για την σύμπραξη αυτών των επαγγελματιών για την άμεση μείωση των εκκρεμών συντάξεων, εναντιώθηκαν θεωρώντας το «εκτός πραγματικότητας». Τώρα που ο αριθμός των πιστοποιημένων ανέρχεται σε 179, κατηγορούν τον ΕΦΚΑ λόγω του δήθεν περιορισμένου αριθμού των επιτυχόντων.

Επομένως, οι ίδιοι που χθες δεν ήθελαν καθόλου τους πιστοποιημένους είναι οι ίδιοι που σήμερα θέλουν περισσότερους.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ προχώρησε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι πιστοποιηθούν θα μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για την έκδοση συντάξεων. Για αυτό και οι εξετάσεις ήταν αυξημένης δυσκολίας. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό υλικό ήταν στοχευμένο και πλήρως εναρμονισμένο με τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διαδικασία απονομής συντάξεων.

Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν για να μείνουν και στη βάση αυτή ανακοινώνονται τα εξής:

Α) Στις 12 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης 1.200 επιπλέον λογιστών και δικηγόρων,

Β) Στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις τόσο εκείνων του 2ου κύκλου όσο και εκείνων του 1ου κύκλου που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις χθεσινές εξετάσεις,

Γ) Επιπλέον, επίκειται η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές, ανταποκρινόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο τεράστιο ενδιαφέρον των συγκεκριμένων επαγγελματιών να βοηθήσουν τον ΕΦΚΑ, τους ασφαλισμένους και κατ’ επέκταση την ελληνική Κοινωνία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:Νέα «έκρηξη» με 6.808 κρούσματα και 441 διασωληνωμένους

Οι δύο ερωτήσεις που έκανε ο Τζεφ Μπέζος σε υποψήφια υπάλληλο της Amazon

Με πάνες θα γυρίσουν στη Γη οι αστροναύτες της κάψουλας Dragon του Έλον Μασκ λόγω διαρροής στην τουαλέτα

Related posts

Κιβωτός του Κόσμου: Η μητέρα του πατέρα Αντωνίου μιλά για πρώτη φορά και απαντά για τη θυρίδα στο όνομά της – «Το ήξερα»

timesadmin

Σύγκρουση τρένων – Βουρλιώτης: Ό,τι μεμπτό υπάρχει θα βρεθεί, θα ελεγχθούν δεκάδες πρόσωπα

timesadmin

Η στιγμή που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στη φυλακή μετά την ετυμηγορία για ισόβια – Βίντεο

timesadmin

Εκατό ράμματα στον 50χρονο που δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων – «Πάλεψα για να σώσω τα παιδιά μου»

timesadmin

Καιρός: Στο Ιόνιο οι πιο ισχυρές καταιγίδες σήμερα, πολλές βροχές τις επόμενες ημέρες

timesadmin

Δημογραφικό – ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν σημαντικά οι θάνατοι στην Ελλάδα – Πάνω από 6% μέσα σε 7 μήνες

timesadmin