Ο-Ερντογάν-πρότεινε-στον-Πούτιν-να-διοργανώσει-συνάντησή-του-με-τον-Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν πρότεινε στον Πούτιν να διοργανώσει συνάντησή του με τον Ζελένσκι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.48

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι επιθυμεί να κανονίσει μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

“Τονίζοντας ότι είναι σημαντικό για τις δύο πλευρές να ενεργήσουν με κοινή λογική και να διατηρήσουν το διάλογο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει να επισφραγίσει τις ειρηνευτικές της προσπάθειες με μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Πούτιν, στη συνομιλία που είχε με τον Ερντογάν, τον ευχαρίστησε για τη διοργάνωση της συνάντησης μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη.

“Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Συζήτησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη που έλαβε χώρα την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η θετική και εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη προσφέρει ελπίδα για ειρήνη”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Related posts

ΟΗΕ: Η πανδημία πήγε τον κόσμο 5 χρόνια πίσω – Δεύτερο έτος μείωσης του δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης

timesadmin

ΗΠΑ: Σε υψηλό 6 μηνών τα επιδόματα ανεργίας

timesadmin

Chicago Fed: “Φρένο” πάτησε η αμερικανική οικονομία τον Μάιο

timesadmin

Η Sony προχώρησε στην πώληση του παραρτήματος των μουσικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στη Ρωσία

timesadmin

Ταϋλάνδη: Ανάπτυξη 2,2% στο α΄ τρίμηνο

timesadmin

Ουκρανία: Η εκκένωση περιοχών στο Ντονέτσκ αφορά 700.000 ανθρώπους

timesadmin