Ο-επικεφαλής-οικονομολόγος-της-boe-ζητά-“μετριασμένη”-προσέγγιση-στα-επιτόκια
ΚΟΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE ζητά “μετριασμένη” προσέγγιση στα επιτόκια

Αντίθετος με την προοπτική μιας μεγαλύτερης της συνηθισμένης αύξησης επιτοκίων εμφανίστηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Χιου Πιλ, ο οποίος έκανε λόγο για μια “μετριασμένη παρά ριζική προσέγγιση” στη χάραξη νομισματικής πολιτικής. 

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg, σε σημερινή ομιλία του ο Πιλ έδειξε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει με τριμηνιαίες αυξήσεις 25 μονάδων βάση (0,25%),  παρά το γεγονός ότι τέσσερα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της είχαν ψηφίσει για αύξηση 50 μονάδων αυτό τον μήνα.

Ο Πιλ, που ήταν εκ των πέντε μελών που ψήφισαν υπέρ της αύξησης 25 μ.β. (στο 0,5%), ανέφερε χαρακτηριστικά πως ανησυχεί “ότι μεγάλα βήματα νομισματικής πολιτικής θα εδραιώσουν την εκτίμηση της αγοράς ότι οι κεντρικές τράπεζες κινούνται είτε με το πόδι τέρμα στο γκάζι, είτε με το πόδι τέρμα στο φρένο”.

“Και τέτοιες εκτιμήσεις μπορούν να καθορίσουν την πραγματικότητα”, προειδοποίησε, εξηγώντας ότι “αν τέτοιες εναλλαγές στη διάθεση των αγορών και στις προσδοκίες τους είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τα επιτόκια, τότε η εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής θα βρεθεί σε κίνδυνο”.

Παρά τη θέση που εξέφρασε πάντως, ο Χιου Πιλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης τάξεως αύξησης, λέγοντας ότι “υπάρχει η προοπτική να συμβούν περισσότερα τους επόμενους μήνες”.

Related posts

Η Νότια Αφρική αισθάνεται ότι “τιμωρείται” επειδή οι επιστήμονές της εντόπισαν την παραλλαγή Όμικρον

timesadmin

Βρετανία: Ο βρετανικός Τύπος χαιρετίζει τη μέλλουσα “βασίλισσα Καμίλα”

timesadmin

Νέα μέτρα, νέα ρεκόρ καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται – Ένας απολογισμός για τις τελευταίες εξελίξεις

timesadmin

Hyundai Motor: Νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ για ηλεκτρικά οχήματα, δημιουργεί 8.000 θέσεις εργασίας

timesadmin

Φον Ντερ Λάιεν για το νέο έτος: ”Μαζί είμαστε πιο δυνατοί”

timesadmin

Twitter: Ο Μάσκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής χρέωσης για εμπορικούς και κυβερνητικούς χρήστες

timesadmin