Ο-Αbs-πρωτοπορεί-με-την-δημιουργία-Ελληνικού-Κέντρου-Ασφάλειας-Πλοίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΑBS πρωτοπορεί με την δημιουργία Ελληνικού Κέντρου Ασφάλειας Πλοίων

O  αμερικανικός νηογνώμονας ABS παρουσίασε χθες τα σχέδια του για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού νέου κέντρου ασφάλειας πλοίων στην Αθήνα, το οποίο θα αξιοποιήσει τη δύναμη των νέων τεχνικών εμβυθιστικής εκπαίδευσης, της μάθησης μέσω παιχνιδιών και των περιβαλλόντων εικονικής πραγματικότητας για την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφάλειας Πλοίων έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τους ναυτικούς για να χειριστούν μια πολυδιάστατη βιομηχανία με εναλλακτικά καύσιμα και αναδυόμενες τεχνολογίες, αναγνωρίζοντας ότι οι ενέργειες γύρω από την απεξάρτηση από τον άνθρακα που δεν δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια δεν είναι βιώσιμες.

“Δίνεται μεγάλη έμφαση στα χρονοδιαγράμματα τεχνολογικής ετοιμότητας, αλλά αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι τα χρονοδιαγράμματα ετοιμότητας των ανθρώπων”, δήλωσε ο Christopher J. Wiernicki, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ABS. “Σκεφτείτε μόνο τον βαθμό αλλαγών που αντιμετωπίζει ένας ναυτικός σήμερα: δυναμικά έναντι στατικών καυσίμων, προηγμένα συστήματα ηλεκτροκίνησης, καινοτόμες μηχανές ισχύος, ενεργές συσκευές ενεργειακής απόδοσης, σύντομα μπορείτε να προσθέσετε συστήματα δέσμευσης άνθρακα, την πρόκληση της τοξικότητας της αμμωνίας και ίσως την πυρηνική πρόωση. Είναι σαφές ότι η επόμενη γενιά ναυτικών θα πρέπει να αποκτήσει μια σειρά από νέες δεξιότητες και ικανότητες και ο κλάδος πρέπει να επενδύσει στην κατάρτιση και την ανάπτυξη για να διασφαλίσει ότι οι δεξιότητες αυτές μεταφέρονται αποτελεσματικά”.

Το κέντρο, το οποίο έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Ναυτιλίας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, θα ασχοληθεί με κρίσιμα αναδυόμενα ζητήματα ασφάλειας, όπως ο χειρισμός δυναμικών καυσίμων, οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από συστήματα με δυνατότητα χρήσης του κυβερνοχώρου, η υβριδική πρόωση με μπαταρίες και άλλες τεχνολογικές αλλαγές και αλλαγές που οδηγούνται στην απεξάρτηση από τον άνθρακα επί του πλοίου.

Το κέντρο ανακοινώθηκε με εναρκτήρια ομιλία του Χρήστου Στυλιανίδη, Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας. Ακολούθησε συζήτηση σε πάνελ για το μέλλον της ασφάλειας, της μάθησης και της εκπαίδευσης με τη συμμετοχή των Christopher J. Wiernicki, Ted Petrone, αντιπρόεδρος της Navios Maritime Partners L.P. και Δημήτριος Φαφαλιός, πρόεδρος της Fafalios Shipping S.A., πρόεδρος της Intercargo και γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Συντονιστής ήταν ο Nigel Lowry της Lloyd’s List.
 

Related posts

Το project της ΠΥΡΚΑΛ και τι θα γίνει με τα ακίνητα του κέντρου

James Rollner

Λιανεμπόριο: Ποιοι διευρύνουν τον εμπορικό χάρτη με νέα καταστήματα

protothema.gr

Ο “χάρτης” των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 15-19 Ιανουαρίου

timesadmin

Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

timesadmin

Σοφία Ζαχαράκη: Συνολικά €2,2 δισ. για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος

timesadmin

Νέο Εξοικονομώ με ενισχυμένα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

timesadmin