Ο-αγωγός-Γιαμάλ-Ευρώπη-συνεχίζει-να-μεταφέρει-ρωσικό-αέριο-προς-την-Πολωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη συνεχίζει να μεταφέρει ρωσικό αέριο προς την Πολωνία

Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη, ο οποίος συνήθως στέλνει ρωσικό φυσικό αέριο δυτικά στην Ευρώπη, διέρρευσε ανατολικά από τη Γερμανία προς την Πολωνία για 26η συνεχόμενη ημέρα το Σάββατο, όπως έδειξαν τα στοιχεία του γερμανικού διαχειριστή δικτύου Gascade.

Σύμφωνα με το Reuters από τις 21 Δεκεμβρίου, η σύνδεση μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας λειτουργούσε σε αντίστροφη λειτουργία, ασκώντας ανοδικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου.

Ο αγωγός αντιπροσωπεύει συνήθως περίπου το ένα έκτο των ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη και την Τουρκία.

Την Παρασκευή οι προκαταρκτικές προσφορές, για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς ανατολάς από τη Γερμανία προς την Πολωνία μέσω του αγωγού το πρωί του Σαββάτου μειώθηκαν απότομα σε ωριαίες ποσότητες 1,5 εκατ. κιλοβατώρων (kWh/h).

Ωστόσο, οι πραγματικές αντίστροφες ροές που παρατηρήθηκαν το Σάββατο διατηρήθηκαν κοντά στους όγκους των περίπου 7 εκατ. kWh/h που παρατηρήθηκαν νωρίτερα την εβδομάδα και αναμένεται να παραμείνουν αντίστροφες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όπως έδειξαν τα στοιχεία από το σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα.

Δεν είναι σαφές πότε ο αγωγός θα επανέλθει σε ροές προς τα δυτικά προς τη Γερμανία. Πηγή προσκείμενη στη Gazprom δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένεται να αλλάξει τις ροές κάποια στιγμή αυτό το μήνα, καθώς η Gazprom έχει πληρώσει για τις ποσότητες προς τα δυτικά.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες πολλών Ευρωπαίων πολιτικών ότι παρακρατούσε τις προμήθειες φυσικού αερίου για να πιέσει τις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές να δώσουν το πράσινο φως στον πρόσφατα κατασκευασμένο αγωγό Nord Stream 2.

Το Σάββατο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει περισσότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αλλά μόνο εάν υπάρξουν νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια – μια θέση που η Μόσχα τηρεί από τότε που ξέσπασε η κρίση φυσικού αερίου πέρυσι.

Related posts

ΗΠΑ: Οι αμβλώσεις γίνονται το “δυνατό χαρτί” των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

timesadmin

Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ αναπτύσσονται στο Μαλί, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό

timesadmin

Bloomberg: Στα $5.3 δισ. η αξία της παραγγελίας των ΗΠΑ για το χάπι της Pfizer

timesadmin

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βλήμα αγνώστου ταυτότητας προς ανατολάς

timesadmin

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

timesadmin

Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου – Τουλάχιστον 4 νεκροί

timesadmin