Ούτε-μία-παραβίαση-από-τουρκικά-μαχητικά-σήμερα,-παραμονή-του-Ευρωπαϊκού-Συμβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε μία παραβίαση από τουρκικά μαχητικά σήμερα, παραμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ συνέχιζαν την προκλητική προπαγάνδα της Αγκυρας για την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, η τουρκική πολεμική αεροπορία έβαλε «φρένο» στην άτακτη στρατιωτική δράση πάνω από το Αιγαίο!

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ η τουρκική πτητική δραστηριότητα στο FIR Αθηνών την Τετάρτη ήταν μηδενική καθώς δεν καταγράφηκε ούτε μια πτήση τουρκικού μαχητικού ή μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από το Αρχιπέλαγος. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες είχαν καταγραφεί πάνω από 40 παραβιάσεις 4, υπερπτήσεις και δύο εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών!

Η σημερινή εξέλιξη προφανώς δεν είναι άσχετη με την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες και την εκπεφρασμένη θέση της Αθήνας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων  στο πλαίσιο της διπλωματικής αντεπίθεσης που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ όταν επέδειξε τους χάρτες με την υποτιθέμενη… γαλάζια πατρίδα.

πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα είχε καταστήσει σαφές τα τελευταία 24ωρα ότι στη σύνοδο, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ενημερωθούν για την προκλητική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας από την Άγκυρα, την προωθούμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά αλλά και τις δεκάδες παραβιάσεις του εναέριου χώρου που καταγράφονται καθημερινά.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να επισημανθεί και η σημερινή ηχηρή παρέμβαση του Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε ενημέρωση των Ευρωπαίων ανταποκριτών, ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο και προκλητικό η Άγκυρα να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο και να θέτει ζήτημα της κυριαρχίας της επί των νησιών της.

Η στάση αυτή, είπε, θα έπρεπε να οδηγήσει τα κράτη-μέλη να συζητήσουν την επιλογή του εμπάργκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.οι «27», καλούν για μία ακόμα φορά την Αγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να προχωρήσει σε κινήσεις αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το σχετικό απόσπασμα αναφέρει ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις επαναλαμβανόμενες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία πρέπει να σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. Ανακαλώντας τα προηγούμενα συμπεράσματά του και τη δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσδοκά από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στην υπηρεσία της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας με βιώσιμο τρόπο».Ειδήσεις σήμερα:

Δεκαήμερος καύσωνας με 40άρια και στην Αττική, τι προβλέπουν Καλλιάνος – Λαγουβάρδος«Βλέπουν» συνωμοσίες στην Τουρκία πίσω από την ανάρτηση του Μασκ για την Κωνσταντινούπολη

Related posts

Πλεύρης: Υπό εξέταση η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική για να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού

timesadmin

ΜέΡΑ 25: Εξέλεξε νέα Πολιτική Γραμματεία

timesadmin

«Στο Gymnich συζητήσαμε για τις απειλές κατά κρατών-μελών της ΕΕ και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν» δηλώνει ο Δένδιας

timesadmin

Στους «27» ηγέτες της ΕΕ η «καυτή πατάτα» για σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

timesadmin

ΝΔ: Το τηλέφωνο του οργανωτή της «συναυλίας Ειρήνης» είναι της Θεανώς Φωτίου

timesadmin

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη παρέδωσε στον πρωθυπουργό τον απολογισμό του έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

timesadmin