Ουκρανός-στρατιωτικός:-“Η-Ρωσία-υπερδιπλασίασε-τις-επιθέσεις-χρησιμοποιώντας-σοβιετικούς-πυραύλους”
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανός στρατιωτικός: “Η Ρωσία υπερδιπλασίασε τις επιθέσεις χρησιμοποιώντας σοβιετικούς πυραύλους”

Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους που δεν είναι ακριβείας, από τα παλιά σοβιετικά αποθέματά της, για πάνω από το 50% των επιθέσεων της στην Ουκρανία και ο ρυθμός των πληγμάτων έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε την Πέμπτη ένας ταξίαρχος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μια σειρά στόχων στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, σκοτώνοντας έναν άμαχο σε πολυκατοικία στο Κίεβο το Σάββατο και τουλάχιστον 18 άλλους ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ τη Δευτέρα.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στοχεύει αμάχους και λέει ότι πλήττει μόνο στρατιωτικές υποδομές.

Ο ταξίαρχος Αλέξι Χρόμοφ είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι η Ρωσία προσπαθούσε να πλήξει στρατιωτικές και άλλες υποδομές κρίσιμης σημασίας αλλά χρησιμοποιεί παλιούς, σοβιετικούς πυραύλους που είναι λιγότερο ακριβείς και οδηγούν σε σημαντικές απώλειες αμάχων. Η ανάλυσή του Χρόμοφ διαφέρει από εκείνη ορισμένων Ουκρανών πολιτικών που κατηγορούν τη Ρωσία ότι πλήττει σκόπιμα τους αμάχους για να σπείρει τον πανικό.

“Οι στόχοι του εχθρού παραμένουν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι κρίσιμες υποδομές και η βιομηχανία, τα δίκτυα μεταφορών. Ταυτόχρονα, ο άμαχος πληθυσμός υφίσταται σημαντικές απώλειες λόγω πληγμάτων” που δεν βρίσκουν στόχο, είπε ο Χρόμοφ.

“Στις πυραυλικές επιθέσεις του, ο εχθρός, σε πάνω από το 50% των περιπτώσεων χρησιμοποιεί πυραύλους από τα σοβιετικά αποθέματα, που δεν είναι ακριβείας. Ως αποτέλεσμα, πλήττονται πολιτικά κτίρια”, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Χρόμοφ, 202 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον της Ουκρανίας κατά το δεύτερο 15μερο του Ιουνίου, από 120 το πρώτο δεκαπενθήμερο. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, κατά το δεύτερο μισό του μήνα χτυπήθηκαν 68 μη στρατιωτικοί στόχοι.

Πηγή: ---

Related posts

Μιανμάρ: Δύο μεγάλες ξένες εταιρείες ενέργειας αποχωρούν από τη χώρα

timesadmin

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία λαμβάνεται σοβαρότερα υπόψην από τη Σοβιετική Ένωση αν κρίνουμε από τις κυρώσεις

timesadmin

Σουηδία: “Δεν στέλνουμε όπλα ή χρήματα σε τρομοκρατικές οργανώσεις”

timesadmin

Ι. Κασουλίδης: Η Κύπρος καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα εγκλήματα κατά αμάχων

timesadmin

Σφίγγει ο “κλοιός” στο Χονγκ Κονγκ: Κλείνει και τρίτο φιλοδημοκρατικό μέσο ενημέρωσης

timesadmin

Ικανοποίηση από το Eurogroup για την πρόοδο της Ελλάδας

timesadmin