Ουκρανία:-Σύλληψη-φορτηγού-πλοίου-με-την-κατηγορία-ότι-μετέφερε-σιτηρά-από-την-Κριμαία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σύλληψη φορτηγού πλοίου με την κατηγορία ότι μετέφερε σιτηρά από την Κριμαία

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη φορτηγού πλοίου υπό σημαία Καμερούν ανοικτά της Οδησσού, με την κατηγορία ότι μετέφερε σιτηρά προερχόμενα από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU)

Τουλάχιστον δύο φορές, το πλοίο Usko MFU εισήλθε στο λιμάνι της Σεβαστούπολης έχοντας απενεργοποιήσει το σύστημα AIS ώστε να χαθεί το στίγμα του, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, που διευκρινίζει ότι τουλάχιστον την πρώτη φορά, τον Νοέμβριο 2023, το πλοίο απέπλευσε μεταφέροντας 3.000 τόνους αγροτικών προϊόντων για λογαριασμό τουρκικής εταιρείας.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αγροτικές ζώνες της νότιας Ουκρανίας κατά το πρώτο έτος της ρωσικής εισβολής το 2022 και το Κίεβο κατηγορεί την Ρωσία ότι κλέβει και καταστρέφει τα σιτηρά της.

Σύμφωνα με την SBU, ο καπετάνιος και το 12μελές πλήρωμα βοήθησαν στην εξαγωγή πολλών τόνων ουκρανικών σιτηρών από τις κατεχόμενες νότιες περιοχές της Ουκρανίας προς την Μέση Ανατολή και την πώλησή τους για λογαριασμό της Ρωσίας. “Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες διαπράχθηκαν οι παράνομες πράξεις και την ταυτοποίηση και άλλων ενεχόμενων προσώπων”.

Ο αζέρος καπετάνιος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών για παραβίαση των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη της Ουκρανίας.

πηγη απε μπε

Related posts

Μεγάλη ανησυχία της Γαλλίας για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νοσοκομείο Aλ Σίφα

timesadmin

Κίνα: Θετική είναι η πορεία του δείκτη των πωλήσεων λιανικής για τον Απρίλιο

timesadmin

Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν πυραύλους και drone των ανταρτών Χούθι

timesadmin

Τζ. Μπέζος: Πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 2 δισ. δολαρίων

timesadmin

Έλι Κόεν: Ο πόλεμος κατά της Χαμάς είναι πόλεμος όλου του “ελεύθερου κόσμου”

timesadmin

Το ράλι της Wall Street φέρνει τσουνάμι συνταξιοδοτήσεων

timesadmin