Ουκρανία:-Συνελήφθησαν-άτομα-που-επιχείρησαν-να-κλέψουν-τοιχογραφία-του-Μπάνκσι
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συνελήφθησαν άτομα που επιχείρησαν να κλέψουν τοιχογραφία του Μπάνκσι

Οι αρχές στο Κίεβο συνέλαβαν ομάδα ανθρώπων που προσπάθησαν να κλέψουν μια τοιχογραφία του διάσημου καλλιτέχνη γκράφιτι Μπάνκσι, από τον τοίχο ενός κτιρίου που έχει υποστεί ζημιές από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η τοιχογραφία, η οποία δείχνει μια γυναίκα να φορά μάσκα αερίων και να κρατάει πυροσβεστήρα, “αποκόπηκε από τους επιτιθέμενους” δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Κιέβου, Andrey Nebitov, στο Telegram.

“Μια ομάδα ανθρώπων απέκοψε το έργο του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη και προσπάθησε να το μεταφέρει χρησιμοποιώντας ξύλινες σανίδες και πολυαιθυλένιο, αλλά υπέπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας”, είπε ο Nebitov.

Graffiti by British artist Banksy, a supporter of Ukrainian nationalism, was cut from the wall in Hostomel, Kyiv region. Ukrainian media write that the suspects have already been detained. pic.twitter.com/yrCtIigmAk

— Dan Reznik | DanReznikWSWS@mastodon.world (@DanReznikWSWS) December 2, 2022

Στο πλαίσιο της έρευνας θα υπάρξει εξέταση της τοιχογραφίας “από εμπειρογνώμονες της τέχνης” και οι αρχές θα αποφασίσουν ποιες κατηγορίες θα απαγγείλουν εναντίον της συλληφθέντων, πρόσθεσε.

Χτες, Παρασκευή, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου, Oleksii Kuleba, δήλωσε ότι η ομάδα “συνελήφθη επί τόπου” και ότι η τοιχογραφία δεν έχει υποστεί ζημιά.

“Θέλω να τονίσω ότι τα έργα του Μπάνκσι στην περιοχή του Κιέβου είναι υπό προστασία της αστυνομίας”, είπε ο Kuleba στο κανάλι του στο Telegram.

“Σε τελική ανάλυση, αυτές οι εικόνες είναι σύμβολο του αγώνα μας ενάντια στον εχθρό. Αυτές είναι ιστορίες για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου στην Ουκρανία. Ας κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τα έργα τέχνης του δρόμου ως σύμβολο της μελλοντικής μας Νίκης,” πρόσθεσε.

Οι περιφερειακές αρχές του Κιέβου, η τοπική κοινότητα και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφοριών της Ουκρανίας διεξάγουν “διαβουλεύσεις για την αποθήκευση και τη μελλοντική τύχη της τοιχογραφίας”, ανέφερε ακόμα ο Kuleba.

Η τοιχογραφία είναι ένα από τα πολλά έργα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Related posts

Ουκρανία: Τουλάχιστον 20 πτώματα εντοπίστηκαν σε δρόμο στην πόλη Μπούτσα μετά την αποχώρηση των Ρώσων

timesadmin

Adachi (BoJ): Η Τράπεζα πρέπει να είναι προσεκτική με τη σύσφιξη διότι έρχεται επιβράδυνση παγκοσμίως

timesadmin

Η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει ταχύτερη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο

timesadmin

Atlantia: Υψηλότερα κινήθηκαν κέρδη και έσοδα, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το 2022

timesadmin

Το Ίδρυμα Γκέιτς και το Κατάρ θα χρηματοδοτήσουν ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή γεωργία με 200 εκατ. δολάρια

timesadmin

Βραζιλία – Πελέ: Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ το “Βασιλιά” του

timesadmin