Ουκρανία:-Στο-Λισιτσάνσκ-η-νέα-γραμμή-άμυνας-στο-ανατολικό-μέτωπο
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στο Λισιτσάνσκ η νέα γραμμή άμυνας στο ανατολικό μέτωπο

Η Ουκρανία θα υπερασπιστεί το ανατολικό μέτωπο από την περιοχή του Λισιτσάνκ, μετά την υποχώρηση από το Σεβεροντονέτσκ, ενώ το Κίεβο θα προσπαθήσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση, δήλωσε το Σάββατο ο αρχηγός της στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας, Κίριλο Μπουντάνοφ.

Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του λίγο πριν το Κρεμλίνο ανακοινώσει την πλήρη κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, ότι η Ρωσία αναπληρώνει τις δυνάμεις της στο μέτωπο με εφέδρους στο πλαίσιο μιας κεκαλυμμένης επιστράτευσης, προσθέτοντας ότι είναι φρούδες οι ελπίδες ότι η Μόσχα μπορεί να ξεμείνει από στρατεύματα.

Όπως εξήγησε, η Ρωσία χρησιμοποίησε “την ίδια τακτική όπως και στη Μαριούπολη: αφανίζοντας την πόλη από προσώπου γης. Δεδομένων των συνθηκών, δεν είναι πλέον δυνατή η άμυνα στα ερείπια και σε ανοικτό πεδίο. Έτσι, οι ουκρανικές δυνάμεις καταφεύγουν σε άλλα σημεία απ’ όπου θα συνεχίσουν να αμύνονται”.

Ο μόνος τρόπος να νικήσει η Ουκρανία, πρόσθεσε, είναι μέσω της στρατιωτικής ισχύος προκειμένου να ανακαταλάβει όλα τα εδάφη της.

“Η στρατηγική είναι πολύ απλή. Σταθεροποιούμε την κατάσταση. Λαμβάνουν την απαιτούμενη ποσότητα εξοπλισμού και προετοιμάζουμε τον απαιτούμενο αριθμό δυνάμεων και μέσων για να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση και να ανακτήσουμε όλα τα εδάφη μας”, ανέφερε ο Μπουντάνοφ.

Ο Μπουντάνοφ υπολόγισε ότι 330.000 στρατιώτες έχουν συμμετάσχει στις επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 1/3 του συνόλου των ενόπλων δυνάμεών της, αριθμός που περιελάμβανε και μη μάχιμο προσωπικό, όπως το προσωπικό υποστήριξης.

“Το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι μάχημοι και αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 50% αυτού που έχει η Ρωσία αυτήν τη στιγμή”, είπε.

Δήλωσε ψύχραιμος στο ενδεχόμενο η Ρωσία τελικά να ανακοινώσει ανοιχτά μια επιστράτευση, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα κληθεί να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις από το εσωτερικό του ακροατήριο. “Το φοβούνται πραγματικά αυτό – είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η κινητοποίηση γίνεται στα κρυφά, ιδιαίτερα με χρήση” εφέδρων.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Μόσχα μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να προχωρήσει σε γενική επιστράτευση

Η Μόσχα μέχρι στιγμής έχει σταματήσει να καλεί γενική επιστράτευση για αυτό που η ίδια αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία.

Ο Μπουντάνοφ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν σχέδια για αντεπίθεση στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας που κατέλαβε η Ρωσία τις πρώτες ημέρες μετά την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε: “Από τον Αύγουστο θα πρέπει να περιμένουμε ορατά αποτελέσματα από τη στρατιωτική δραστηριότητα της Ουκρανίας. Απλώς περιμένετε λίγο και θα δούμε τι θα έρθει”.

Τέλος, εξέφρασε την τεράστια ευγνωμοσύνη του στη Δύση για την υποστήριξη που παρέχει στη χώρα, αλλά τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια καθώς βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες σε πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων οπλικών συστημάτων για τη διεξαγωγή επιθέσεων αλλά και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η συνέντευξη του Κίριλο Μπουντάνοφ στο Reuters έλαβε χώρα σε ένα καλά οχυρωμένο γραφείο.

Related posts

Γεωργία: Η αποσχισθείσα επαρχία Αμπχαζία δεν σκοπεύει να ενταχθεί στη Ρωσία

timesadmin

Πώς αντιδρούν οι Λευκορώσοι στους πρόσφυγες;

timesadmin

Η Ιταλία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο των ρωσικών πλοίων στα λιμάνια της χώρας

timesadmin

G7: Στην ημερήσια διάταξη το ανώτατο όριο τιμών πετρελαίου της Ρωσίας

timesadmin

Ρωσία: Εξαφανίστηκαν από ειδησεογραφικό ιστότοπο κείμενα που καταδίκαζαν τον πόλεμο στην Ουκρανία

timesadmin

Ιράν: 4.850 κρούσματα κορονοϊού, 96 θάνατοι σε 24 ώρες

timesadmin