Ουκρανία:-Στη-Σουηδία-ο-Ζελένσκι-για-την-υπογραφή-διμερών-συμφωνιών-ασφαλείας
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στη Σουηδία ο Ζελένσκι για την υπογραφή διμερών συμφωνιών ασφαλείας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι έφθασε στη Σουηδία με σχέδια να υπογράψει τρεις διμερείς συμφωνίες ασφαλείας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος βρίσκεται στη Στοκχόλμη για να παραστεί στην τρίτη σύνοδο κορυφής Ουκρανίας-Βόρειας Ευρώπης με τα θέματα της αντιαεροπορικής άμυνας και της κοινής παραγωγής όπλων να κυριαρχούν στην ατζέντα των συνομιλιών.

Ο Ζελένσκι θα έχει συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Σουηδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας καθώς και με τον πρόεδρο της Φινλανδίας –όλες χώρες του ΝΑΤΟ και ένθερμοι υποστηρικτές της Ουκρανίας.

Η Δανία και η Φινλανδία έχουν ήδη υπογράψει δεκαετείς συμφωνίες ασφαλείας με την Ουκρανία τον Φεβρουάριο και Απρίλιο αντίστοιχα.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η Σουηδία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε επιπλέον στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία ύψους 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια τριετία ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η Νορβηγία διαπραγματεύεται διμερή συμφωνία ασφαλείας με το Κίεβο.

Οι ηγέτες θα συζητήσουν ακόμη με ποιον τρόπο οι σκανδιναβικές χώρες μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή τους πυρομαχικών και να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ουκρανικής παραγωγής όπλων, όπως ανέφερε το γραφείο του Δανού πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

- ---

Related posts

Βόρεια Μακεδονία: Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη χώρα κατηγορεί τη νέα πρόεδρο Σιλιάνοφσκα ότι παραβίασε το Σύνταγμα αποκαλώντας τη χώρα “Μακεδονία”

timesadmin

Ινδονησία: Πυρκαγιά σε κινητήρα αεροσκάφους Boeing με 468 επιβαίνοντες

James Rollner

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με πέντε οχήματα στην Eξωτερική Περιφερειακή Oδό

James Rollner

Ιράκ: Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από το πλήγμα στην βάση Άιν αλ Άσαντ

timesadmin

Έρευνα συνδέει τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών με το “σύνδρομο της Αβάνας”

James Rollner

Γερμανία: Tο SPD επιστρέφει στη δεύτερη θέση σύμφωνα με δημοσκόπηση

protothema.gr