Ουκρανία:-Ρωσικές-δυνάμεις-βομβάρδισαν-πυρηνικό-ερευνητικό-κέντρο-στο-Χάρκοβο
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στο Χάρκοβο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:50

Πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στην πόλη Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας βομβάρδισαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε η Κρατική Πυρηνική Ρυθμιστική Επιθεώρηση.

Επλήγησαν κτίρια και υποδομή, αλλά δεν επηρεάστηκε η περιοχή όπου στεγάζεται το πυρηνικό καύσιμο και τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν κανονικά στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

“Η πιθανότητα νέας καταστροφής… που μπορεί να επηρεάσει κατά άμεσο τρόπο την πυρηνική και ραδιολογική ασφάλεια παραμένει υψηλή λόγω της συνέχισης του ρωσικού βομβαρδισμού”, προειδοποιεί η ουκρανική αρχή.

Το Reuters σημειώνει ότι η επιβεβαίωση των περιστατικών από ανεξάρτητη πηγή δεν έχει γίνει δυνατή.

Υπό τον πλήρη έλεγχο των Ρώσων το Σεβεροντονέτσκ

Η πόλη Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εδώ και πολλές εβδομάδες, ελέγχεται πλήρως από τον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Στριούκ.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χθες την υποχώρησή του από την πόλη η οποία αριθμούσε 100.000 κατοίκους πριν από την ρωσική εισβολή για να οργανώσει καλύτερα την άμυνα της γειτονικής πόλης Λισιτσάνσκ.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο Αζότ για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς έχουν αρχίσει να βγαίνουν. Ορισμένοι από αυτούς έχουν περάσει τους τελευταίους τρεις μήνες στα υπόγεια, εξήγησε.

Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών επιβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο απομακρύνονται, χωρίς να διευκρινίσει προς ποια κατεύθυνση.

Με την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον σχεδόν πλήρως την περιοχή του Λουχάνσκ έπειτα από σφοδρές μάχες εβδομάδων, ενώ οδομαχίες διεξάγονται και στο γειτονικό Λισιτσάνσκ.

Related posts

Πολωνία: Η χώρα θα ζητήσει επανορθώσεις 1,3 τρισ. ευρώ από τη Γερμανία για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

timesadmin

Αμερικανός αξιωματούχος: Εκατοντάδες απώλειες μαχητών για τη Ρωσία σε καθημερινή βάση στην Ουκρανία

timesadmin

E. Τατάρ:  Πρώτα αναγνώριση της κυρίαρχης ισότητας, μετά διαπραγμάτευση

timesadmin

Βόρεια Ιρλανδία: Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης

timesadmin

Ισραήλ: Παραιτείται ο πρόεδρος της ισραηλινής NSO που ανέπτυξε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus

timesadmin

Κομισιόν: “Πράσινο φως” στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων 2022-2027 για την Ελλάδα

timesadmin