Ουκρανία:-Προειδοποίηση-Μπάιντεν-για-πυρηνικό-“Αρμαγεδδώνα”-–-“Ο-Πούτιν-δεν-αστειεύεται”
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Προειδοποίηση Μπάιντεν για πυρηνικό “Αρμαγεδδώνα” – “Ο Πούτιν δεν αστειεύεται”

Την πρόθεση των ΗΠΑ να βρουν τρόπο “εξόδου” του Πούτιν από την Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη, προειδοποιώντας ότι οι απειλές του Ρώσου προέδρου για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων είναι πραγματικές και θα μπορούσαν να προκαλέσουν “Αρμαγεδδώνα”.

“Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο δρόμος εξόδου του Πούτιν; Πού βλέπει την έξοδο;” δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη. “”Πώς θα μπορούσε να το κάνει με τρόπο που δεν θα υποστεί πλήγμα η υπόληψή του και δεν θα χάσει μεγάλο μέρος της εξουσίας του στη Ρωσία;”.

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης που θα οδηγήσει σε μια πυρηνική σύγκρουση. “Δεν αστειεύεται όταν μιλά για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ή βιολογικών και χημικών όπλων, επειδή ο στρατός του, μπορεί να πει κανείς, υστερεί σημαντικά”, πρόσθεσε ο Μπάιντεν. “Δεν νομίζω ότι είναι δυνατή η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και να μην καταλήξεις σε Αρμαγεδδώνα”.

Ο Πούτιν επανέλαβε τις απειλές του για χρήση πυρηνικών όταν ανακοίνωσε την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία, μέρος των οποίων όμως δεν ελέγχει η Ρωσία, επισημαίνοντας ότι το Κρεμλίνο θα προστατεύσει τα νέα εδάφη κάνοντας χρήση “κάθε διαθέσιμου μέσου”.

“Όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας”, είπε ο Πούτιν στον τηλεοπτικό του διάγγελμα. “Αυτό δεν είναι μπλόφα”.

Τα σχόλια του Μπάιντεν έρχονται σε αντίθεση με αυτά του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την απειλή της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως την τελευταία σε μια σειρά παρόμοιων προειδοποιήσεων που έχει χρησιμοποιήσει ο Πούτιν από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο.

“Δεν βλέπουμε προς το παρόν ενδείξεις για επικείμενη χρήση πυρηνικών όπλων”, είπε ο Σάλιβαν. “Φυσικά, το παρακολουθούμε προσεκτικά και παραμένουμε σε στενή διαβούλευση με τους συμμάχους και τους εταίρους”.

Ωστόσο, ο Σάλιβαν τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα πως θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και συνεχίζει να αντιμετωπίζει την απειλή στα σοβαρά.

Related posts

Φον ντερ Λάιεν: Πρέπει να αποσυνδεθούν οι τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας

timesadmin

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Ο Μακρόν χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση

timesadmin

To Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε 4η δόση ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

timesadmin

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

timesadmin

Φον ντερ Λάιεν: Ήρθε η ώρα να βάλουμε πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου

timesadmin

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί ένα “ψεύτικο πρόσχημα” για να αναστείλει τη συμμετοχή της στον διάδρομο σιτηρών

timesadmin