Ουκρανία:-Ο-ΥΠΕΞ-Κουλέμπα-ζητά-όπλα-από-άλλες-χώρες-και-εγγυήσεις-από-ΕΕ-για-μελλοντική-ένταξη-της-Ουκρανίας
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ Κουλέμπα ζητά όπλα από άλλες χώρες και εγγυήσεις από ΕΕ για μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας

Η Ουκρανία εμφανίζεται “συγκρατημένα αισιόδοξη” ότι οι σύμμαχοί της αρχίζουν τελικά να ακούν το Κίεβο όταν μιλάει για την ανάγκη να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ότι θα συζητήσει περαιτέρω το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Κουλέμπα επικοινώνησε επίσης με τη Βρετανία και με άλλες χώρες, ζητώντας τους να στείλουν όπλα στην Ουκρανία και να της δώσουν εγγυήσεις για τη μελλοντική ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Σήμερα το πρωί έστειλα στην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας μια επιστολή, ζητώντας της επιπρόσθετα αμυντικά όπλα για την Ουκρανία”, είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι απηύθυνε το ίδιο αίτημα και στους Αμερικανούς συνομιλητές του. “Θα κινητοποιήσουμε όλον τον κόσμο για να αποκτήσουμε ό,τι μας χρειάζεται για να ενισχύσουμε την αμυντική ικανότητά μας”, πρόσθεσε.

Ο Κουλέμπα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση “να βάλει στην άκρη τους δισταγμούς” και τον σκεπτικισμό που υπάρχει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες “και να δώσει στην Ουκρανία την υπόσχεση για τη μελλοντική ένταξή της”.

Μολονότι χαιρέτισε την απόφαση του Βερολίνου να αναστείλει τη διαδικασία αδειοδότησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο Κουλέμπα τάχθηκε υπέρ της επιβολής “ακόμη ισχυρότερων κυρώσεων” σε βάρος της Ρωσίας.

Πηγή: Α-

Related posts

Σολτς: Ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο για “εντελώς παράλογους” λόγους

timesadmin

Τα ρωσικά στρατεύματα στη Λευκορωσία δημιουργούν κλίμα ανησυχίας – Τι επιλογές έχει ο Λουκασένκο;

timesadmin

Ρωσικοί ισχυρισμοί για κατάληψη της πόλης Σολεντάρ – Διαψεύδει η Ουκρανία

timesadmin

Μπουρκίνα Φάσο: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ορυχείο χρυσού, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν

timesadmin

Deutsche Welle-Γαλλία: Ποιός περνάει στο Β’ γύρο των βουλευτικών

timesadmin

Ουκρανία: 130.000 κάτοικοι του Κιέβου εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις ρωσικές επιθέσεις

timesadmin