Ουκρανία:-Οι-κατοχικές-αρχές-της-Χερσώνας-θα-καλέσουν-τη-Ρωσία-να-δημιουργήσει-εκεί-στρατιωτική-βάση
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι κατοχικές αρχές της Χερσώνας θα καλέσουν τη Ρωσία να δημιουργήσει εκεί στρατιωτική βάση

Οι διορισμένες από τη Ρωσία αρχές της περιφέρειας της Χερσώνας στην Ουκρανία θα ζητήσουν από τη Μόσχα να δημιουργήσει εκεί στρατιωτική βάση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή δήλωση αξιωματούχου της τοπικής “κυβέρνησης”.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και έχει καταλάβει την περιφέρεια της Χερσώνας, η οποία βρίσκεται δίπλα στην Κριμαία, ουκρανική χερσόνησο που η Μόσχα έχει προσαρτήσει από το 2014.

Η Μόσχα έχει διορίσει στην Χερσώνα νέες φιλορωσικές διοικητικές αρχές και από χθες εισήγαγε το ρούβλι ως το επίσημο νόμισμα της περιφέρειας, αν και για μια μεταβατική περίοδο το ρωσικό νόμισμα θα κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την ουκρανική χρίβνια.

“Θα πρέπει να υπάρξει ρωσική στρατιωτική βάση στην περιφέρεια της Χερσώνας”, δήλωσε στο RIA ο Κίριλ Στρεμούσοφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της όπως την αποκαλεί η Ρωσία “πολιτικο-στρατιωτικής περιφερειακής διοίκησης” της Χερσώνας.

“Θα το ζητήσουμε αυτό και αυτό είναι που επιθυμεί όλος ο πληθυσμός. Αυτό είναι ουσιαστικό και θα είναι εγγυητής της ασφάλειας για την περιοχή και τους κατοίκους της”, πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για την αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της χώρας. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του απορρίπτουν την αιτιολογία αυτή ως αβάσιμο πρόσχημα για τον πόλεμο στην Ουκρανία στον οποίο έχουν σκοτωθεί χιλιάδες και εκτοπιστεί εκατομμύρια άνθρωποι.

Related posts

Ισπανία: Νέους περιορισμούς για να αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων σχεδιάζουν η Καταλονία

timesadmin

Κουλέμπα προς Μπλίνκεν: Σημαντικό να ενισχθούν οι αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας

timesadmin

Οι ΗΠΑ επανέρχονται σε φυλάκια στη Συρία που είχαν εκκενώσει πριν την εισβολή Ερντογάν το 2019

timesadmin

Παραδοχή δοκιμής του λογισμικού ηλεκτρονικών υποκλοπών της Ισραηλινής εταιρίας παρακολουθήσεων NSO Group

timesadmin

Βρετανία: Πρωτοφανείς ρυθμοί εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρόν

timesadmin

Η Βρετανία αίρει την εκ μέρους της αναγνώριση του Χρηματιστηρίου της Μόσχας

timesadmin