Ουκρανία:-Κλείνουν-δωμάτια-airbnb-για-να-στηρίξουν-οικονομικά-Ουκρανούς-πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Κλείνουν δωμάτια Airbnb για να στηρίξουν οικονομικά Ουκρανούς πολίτες

Οι οικοδεσπότες της Airbnb που βρίσκονται σε περιοχές της Ουκρανίας που μαστίζονται από τον πόλεμο είδαν μια αύξηση στις online κρατήσεις από επισκέπτες που δεν σκοπεύουν να έρθουν, αλλά θέλουν να δείξουν την υποστήριξή τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου έχει φέρει χιλιάδες κρατήσεις σε όλη τη χώρα, ακόμη και όταν οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιακρίτως γειτονιές αμάχων σε πόλεις όπως το Χάρκοβο, το Τσερνίχοβ, η Μαριούπολη και το Σούμι.

Ο στόχος είναι να φτάσουν τα χρήματα στα χέρια των Ουκρανών το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Rob Meehan, οικοδεσπότης της Airbnb με ακίνητα στη Γκουανταλαχάρα και το Πουέρτο Βαγιάρτα του Μεξικού, ο οποίος συμμετείχε στη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Ως οικοδεσπότης ο ίδιος, ο κ. Meehan δήλωσε ότι γνώριζε ότι οι ιδιοκτήτες θα πληρώνονταν εντός μιας ημέρας από την ημερομηνία άφιξης. Η Airbnb δήλωσε ότι η πληρωμή αποδεσμεύεται 24 ώρες μετά την καθορισμένη ώρα check-in του ακινήτου, ανεξάρτητα από το αν εμφανίζεται ο επισκέπτης.

Έστειλε μήνυμα στον οικοδεσπότη για να ενημερώσει ότι η κράτησή του ήταν μια πράξη αλληλεγγύης και ότι δεν είχε την πρόθεση να εμφανιστεί. Εκείνη απάντησε λίγα λεπτά αργότερα, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξή του.

Η εκστρατεία απέκτησε ώθηση όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Brian Chesky έκανε retweet ένα από τα αρχικά μηνύματα.

You want to support people in Ukraine? Go to your airBnB and book a week or weekend in one of the cities. Or towns and donate the room. Take the middle man out of your donation. We just did. #Ukraine #peace #BookUkraine #lviv 🇺🇦@Ukraine pic.twitter.com/OdXr0ceg24

— Rob Bujan (@RobBujan) March 4, 2022

Η Airbnb είχε δημιουργήσει ξεχωριστά τη δική της πρωτοβουλία για την παροχή προσωρινής στέγασης σε έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία μέσω του Airbnb.org, του μη κερδοσκοπικού βραχίονα της εταιρείας. Η Airbnb έχει επίσης αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Μέχρι το τέλος της Πέμπτης, επισκέπτες από τις ΗΠΑ είχαν κλείσει 34.000 διανυκτερεύσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Airbnb την Παρασκευή. Οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν 8.000 διανυκτερεύσεις και οι Καναδοί επισκέπτες είχαν κλείσει σχεδόν 3.000.

Η εταιρεία δήλωσε ότι απάλλαξε από όλα τα τέλη παροχής υπηρεσιών τις κρατήσεις που έγιναν στην Ουκρανία ως απάντηση στην “εμπνευσμένη γενναιοδωρία” της εκστρατείας.

Για τον ταξιδιωτικό πράκτορα Graham Bishop Macrides με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η απαλλαγή από τα τέλη ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην απόφασή του να κάνει κράτηση στην Ουκρανία.

Related posts

ΟΗΕ: Θέλει επανεκκίνηση των ρωσικών εξαγωγών αμμωνίας – “Κίνδυνος κρίσης στην αγορά λιπασμάτων”

timesadmin

Η Αρμενία ζητά από τη Ρωσία βοήθεια για την υπεράσπισή της ενάντια στο Αζερμπαϊτζάν

timesadmin

Βρετανία: Αυξήθηκαν τα στεγαστικά δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες τον Δεκέμβριο παρά τον Covid

timesadmin

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν καλούν για ηρεμία στην Ιντλίμπ της Συρίας

timesadmin

Βρετανική έρευνα: Αυξημένος κίνδυνος για βαριά νόσο και θάνατο, από συλλοίμωξη κορονοϊού και γρίπης

timesadmin

Πρώην Αμερικανός Πρέσβης στη Ρωσία: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Πούτιν θα σταματήσει την επιθετικότητα προς την Ουκρανία

timesadmin