Ουκρανία:-Κατέρριψε-16-από-30-ρωσικά-drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Κατέρριψε 16 από 30 ρωσικά drones

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέρριψαν 16 από τα περίπου 30 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι τα οποία στάλθηκαν από τη Ρωσία να πλήξουν στόχους στην επικράτειά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο αεροπορίας στο Κίεβο μέσω Telegram.

Τα ρωσικά drones κινούνταν από νότια, νοτιοανατολική και βόρεια κατεύθυνση, σύμφωνα με την πηγή, ενώ στόχος ήταν ιδίως η περιφέρεια Τσερκάσι.

“Τη νύχτα, ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση εναντίον της περιφέρειάς μας Τσερκάσι με drones (…) Δυστυχώς, υπήρξαν πλήγματα σε βιομηχανική υποδομή στην (πόλη) Ουμάν”, ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιχόρ Τάμπουρετς μέσω Telegram.

Εξαιτίας των πληγμάτων “ξέσπασαν πυρκαγιές σε αποθήκες”, ιδίως χώρους όπου “αποθηκεύονται σιτηρά”, και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, πάντα κατά την ουκρανική αεροπορία.

Παράλληλα, η ουκρανική προεδρία ανέφερε πως πολιτικές υποδομές και αποθήκες επίσης υπέστησαν ζημιές στις περιφέρειες Μικολάιφ (νότια) και Ντνιπροπετρόφσκ (ανατολικά).

Στην άλλη πλευρά, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικό drone στην περιφέρεια Σμολένσκ (δυτικά) και άλλα τρία στην Κρασνοντάρ (νότια) περί τις 08:00 και τις 09:00 αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ - -

Related posts

Προειδοποίηση Σίσι: “Η περιοχή μπορεί να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα”

timesadmin

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έβαλε με προειδοποιητικά πυρά κατά φορτηγού πλοίου στην Μαύρη Θάλασσα

timesadmin

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση στη Χερσώνα, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη

timesadmin

Μ. Γιαβάς: “Θεού θέλοντος όλα θα είναι πολύ όμορφα”

timesadmin

Η Ρωσία με βέτο “σκοτώνει” την παράταση του μηχανισμού ανθρωπιστικής βοήθειας στη βορειοδυτική Συρία

timesadmin

Γαλλία-ΥΠΕΞ: Η μοναδική νόμιμη αρχή στον Νίγηρα είναι εκείνη του προέδρου Μπαζούμ

timesadmin