Ουκρανία:-Η-Μόσχα-διορίζει-φιλορώσα-δήμαρχο-στη-Μελιτόπολη
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Μόσχα διορίζει φιλορώσα δήμαρχο στη Μελιτόπολη

Η Ρωσία διόρισε μια φιλορώσα βουλευτή στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της Μελιτόπολης που απήχθη από τα ρωσικά στρατεύματα, την ώρα που ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διατύπωνε απειλές εναντίον ενδεχόμενων συνεργατών και υποστηρικτών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η φιλορώσα βουλευτής Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, η οποία διορίστηκε στη θέση του απαχθέντος εκλεγμένου δημάρχου Ιβάν Φεντόροφ, κάλεσε τους κατοίκους της Μελιτόπολης να “προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα”.

Η ίδια ζήτησε από τους κατοίκους να σταματήσουν να διαδηλώνουν κατά των ρωσικών δυνάμεων κατοχής και υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στην πόλη άνθρωποι που μπορεί να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν “την κατάσταση και να προκαλέσουν αντίδραση κακής συμπεριφοράς”.

Η Ντανιλτσένκο είπε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια Λαϊκή Επιτροπή η οποία θα επιλύσει τα ζητήματα της Μελιτόπολης, όπου ζουν περίπου 150.000 άνθρωποι, και της ευρύτερης περιφέρειάς της.

Ωστόσο ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πως αυτοί που θα δελεασθούν από προσφορές των ρώσων εισβολέων υπογράφουν οι ίδιοι την ετυμηγορία σε βάρος τους. “Η ετυμηγορία είναι να ακολουθήσουν τους περισσότερους από 12.000 εισβολείς που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εγκαίρως γιατί δεν θα έπρεπε να επιτεθούν στην Ουκρανία”.

Η ουκρανική πλευρά έχει δηλώσει ότι περισσότεροι από 12.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

Με τη δήλωσή του ο Ζελένσκι αναφερόταν σε πρόσφατα γεγονότα στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία.

Εκεί η Ρωσία προσπαθεί “να επαναλάβει τη θλιβερή εμπειρία του σχηματισμού ψευδοδημοκρατιών”, δήλωσε ο Ζελένσκι. “Εκβιάζουν τοπικούς ηγέτες, ασκούν πίεση σε βουλευτές, ψάχνουν για να δωροδοκήσουν κάποιον”, δήλωσε.

Related posts

Η Ρωσία ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Κίνας

timesadmin

Βρετανία: Σε πανεθνική 24ωρη απεργία θα προχωρήσει τον ερχόμενο μήνα το προσωπικό σιδηροδρόμων

timesadmin

Η Ρωσία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ειδική συνάντηση του ΟΑΣΕ

timesadmin

Λαγκάρντ: Η ύφεση από μόνη της δεν θα περιορίσει τον πληθωρισμό

timesadmin

Κοντά σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου η Βόρεια Κορέα, εκτιμούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα

timesadmin

Μεντβέντεφ: Θα επιδιώξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με όλα τα διαθέσιμα μέσα

timesadmin