Ουκρανία:-Η-ανοικοδόμηση-της-χώρας-μπορεί-να-κοστίσει-έως-750-δισ.-δολάρια
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η ανοικοδόμηση της χώρας μπορεί να κοστίσει έως 750 δισ. δολάρια

Μια διεθνης διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας μετά την καταστροφική ρωσική εισβολή παρουσίασε μια σειρά αρχών που θα καθοδηγήσουν την ανάκαμψη του Κιέβου και καταδίκασε τις ενέργειες της Μόσχας.

Αντιπρόσωποι από περισσότερες από 40 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), προσυπέγραψαν τη Διακήρυξη του Λουγκάνο κατά τη διήμερη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία.

Οι υπογράφοντες, ανάμεσα στους οποίους οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία, καταδίκασαν τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας “με τους ισχυρότερους όρους” και κάλεσαν τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της χωρίς καθυστέρηση.

Οι υπογράφοντες καλωσόρισαν δεσμεύσεις για παροχή πολιτικής, οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης και παρουσίασαν τις Αρχές του Λουγκάνο που θα καθοδηγήσουν την προσπάθεια ανοικοδόμησης, για την οποία το Κίεβο δήλωσε πως μπορεί να κοστίσει μέχρι 750 δισεκ. δολάρια.

Στις αρχές περιλαμβάνονται η σύμπραξη ανάμεσα στην Ουκρανία και τους διεθνείς υποστηρικτές της και η επικέντρωση σε εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει πως το Κίεβο εξακολουθεί να χρειάζεται να κάνει πρόοδο σε τομείς όπως το κράτος δικαίου, η χαλιναγώγηση των ολιγαρχών, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η διαφάνεια, η λογοδοσία και ο σεβασμός του νόμου περιλαμβάνονται επίσης στις αρχές, οι οποίες υπογραμμίζουν τη δημοκρατική συμμετοχή και τη συμμετοχή ολόκληρης της ουκρανικής κοινωνίας στην ανοικοδόμηση.

Οι εν λόγω αρχές περιλαμβάνουν επίσης τη δέσμευση πολλών μετόχων, την ισότητα των φύλων, τη συμπερίληψη όλων και τη βιωσιμότητα.

“Αποτελεσματική και διαφανής διακυβέρνηση από την Ουκρανία και αποτελεσματικός και ευέλικτος συντονισμός ανάμεσα σε δωρητές και με την κυβέρνηση είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη”, δήλωσε στη διάσκεψη ο Άλφρεντ Κάμερ, διευθυντής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

“Η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την Ουκρανία για την ενίσχυση των θεσμών και η δημόσια πολιτική θα στηρίξουν το μετασχηματισμό της κοινωνίας και θα αυξήσουν την ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο του ουκρανικού λαού”, πρόσθεσε ο Κάμερ.

Πηγή: ---

Related posts

Πάπας Φραγκίσκος: Είναι λυπηρό το ότι τις ημέρες αυτές ακούγονται περισσότερο τα όπλα, απ΄ ότι οι καμπάνες

timesadmin

Ουγγαρία: Φθηνή βενζίνη μόνο για …ημεδαπούς

timesadmin

ΕΕ: Πιθανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τον Ιούλιο για την οικονομία, αναφέρει ευρωπαϊκή πηγή

timesadmin

Με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ συναντάται ο Ν. Αναστασιάδης

timesadmin

Ουκρανία: Οι αγρότες σχεδόν ολοκλήρωσαν την εαρινή σπορά

timesadmin

Ελεγκτικό Συνέδριο ΕΕ: Οι επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων εμποδίζουν την ενεργειακή μετάβαση

timesadmin