Ουκρανία: Έως-και-100-νεκροί στρατιώτες-καθημερινά-στις-μάχες-με-τους-Ρώσους
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έως και 100 νεκροί στρατιώτες καθημερινά στις μάχες με τους Ρώσους

“Έως και 100 Ουκρανοί στρατιώτες” σκοτώνονται και “500 τραυματίζονται καθημερινά” στις μάχες με τον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

Ο υπουργός έδωσε αυτά τα στοιχεία καθώς οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, ιδίως στις περιοχές Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει την 1η Ιουνίου ότι ο στρατός χάνει 60 έως 100 στρατιώτες την ημέρα.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση των μυστικών υπηρεσιών στην οποία παρουσιάζεται η εικόνα στην πρώτη γραμμή του μετώπου, και στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα The Independent, οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται μαζικές απώλειες καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν σε αναλογία 20 προς ένα στο πυροβολικό και 40 προς ένα ως προς τα πολεμοφόδια.

Η έκθεση που έχει συνταχθεί από Ουκρανούς και Δυτικούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, δείχνει επίσης ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να ανταποκριθούν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς καθώς το πυροβολικό τους είναι περιορισμένο στην εμβέλεια των 25 χιλιομέτρων, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να καταφέρουν πλήγματα από απόσταση 12 φορές μεγαλύτερη.

Η έκθεση, την οποία είδε ο Independent, αναφέρει ότι η επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς, με έως και 100 στρατιώτες να σκοτώνονται καθημερινά, έχει “σοβαρό αποθαρρυντικό αντίκτυπο στις ουκρανικές δυνάμεις, καθώς και πολύ πραγματικές υλικές επιπτώσεις και οι περιπτώσεις λιποταξίας αυξάνονται κάθε εβδομάδα”.

Πηγή: ---

Related posts

Οι πωλήσεις της Apple υποχώρησαν κατά 5% στα 117,2 δισ. δολάρια

timesadmin

Η Δανία καλεί τον Ρώσο πρέσβη μετά από παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αεροσκάφος

timesadmin

Ηνωμένο Βασίλειο: Οριακή ανάπτυξη της οικονομίας τον Φεβρουάριο

timesadmin

Γερμανή υπ. Άμυνας: Δεν φτάνει μόνο το ταμείο των 100 δισ. για την άμυνα, πρέπει να αυξήσουμε τις δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ

timesadmin

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης του σκοτώθηκε – Διορίστηκε ο διάδοχός του

timesadmin

Σουηδία: Πρώτη έκδοση “υπόπτου” στην Τουρκία

timesadmin