Ουκρανία:-Έχουμε-αδιαμφισβήτητα-στοιχεία-ότι-το-παιδικό-νοσοκομείο-χτυπήθηκε-από-ρωσικό-πύραυλο
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έχουμε αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι το παιδικό νοσοκομείο χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:12

Η ουκρανική Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας (SBU) παρουσίασε την Τρίτη νέα στοιχεία που, όπως ανέφερε, αποδεικνύουν ότι το παιδιατρικό νοσοκομείο του Κιέβου επλήγη άμεσα από ρωσικό πύραυλο κρουζ Kh-101.

“Τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων είναι αδιαμφισβήτητα – ήταν ένα άμεσο χτύπημα”, ανέφερε η SBU μέσω Telegram σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η SBU δημοσίευσε εικόνες ενός θραύσματος πυραύλου που, όπως είπε, βρέθηκαν στο σημείο και πρόσθεσε ότι η ανάλυση των ζημιών που προκλήθηκαν αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για άμεσο χτύπημα.

“Ισχυρή πιθανότητα” η επίθεση στο νοσοκομείο παίδων του Κιέβου να έγινε με “απ’ ευθείας πλήγμα” ρωσικού πυραύλου, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη

Ο ΟΗΕ εκτιμά πως υπάρχει “ισχυρή πιθανότητα” το νοσοκομείο παίδων του Κιέβου να επλήγη από “απ’ ευθείας πλήγμα” ρωσικού πυραύλου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο στην Ουκρανία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Η Ντανιέλ Μπελ, η οποία υπογράμμισε πως θα πρέπει να διεξαχθεί μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα, αλλά πρόσθεσε πως βασίζεται σε εικόνες βίντεο, υποστήριξε πως το νοσοκομείο επλήγη από ένα πύραυλο κρουζ KH101 “που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία”.

“Η ανάλυση των εικόνων βίντεο και η αυτοψία που έγινε στο χώρο του περιστατικού έδειξαν πως υπάρχει υψηλή πιθανότητα το νοσοκομείο παίδων να επλήγη απ’ ευθείας και όχι να υπέστη ζημιές εξαιτίας ενός οπλικού συστήματος που αναχαιτίσθηκε”, δήλωσε η Μπελ.

Η ίδια πρόσθεσε πως η ομάδα της, η οποία επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα, τον τόπο του πλήγματος, δεν μπορεί να αποφανθεί οριστικά, όμως ο πύραυλος φαίνεται να εκτοξεύθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα από τη μεριά της ότι ουκρανικά αντιπυραυλικά πυρά, και όχι η Ρωσία, έπληξαν χθες, Δευτέρα, νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν έδωσε στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, όμως δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Επιμένω, δεν πραγματοποιούμε πλήγματα σε πολιτικούς στόχους”.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε επίσης σήμερα ότι το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο επλήγη χθες από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος NASAMS ο οποίος εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία.

Στην τακτική ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πεσκόφ ερωτήθηκε πώς μπορεί η Ρωσία να λέει ότι δεν επιτίθεται σε πολιτικούς στόχους μετά την τραγωδία στο νοσοκομείο.

“Σας καλώ να καθοδηγείστε από τις δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο αποκλείει απολύτως να έγιναν επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους και το οποίο δηλώνει ότι μιλάμε για ένα αντιπυραυλικό σύστημα που έπεσε”, δήλωσε.

“Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι δεν επιτιθέμεθα σε πολιτικούς στόχους. Πλήγματα πραγματοποιούνται εναντίον κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεων υποδομής, εναντίον στρατιωτικών στόχων που σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το στρατιωτικό δυναμικό του καθεστώτος”, τόνισε.

Related posts

Υπόθεση Τζούλιαν Ασάνζ: Πώς φτάσαμε στη συμφωνία

James Rollner

ΗΠΑ – SpaceX: Για αύριο αναβλήθηκε η εκτόξευση του στρατιωτικού διαστημόπλοιου X-37B

timesadmin

Εκλογές στη Γαλλία: Την παραίτησή του στον Μακρόν υπέβαλε και επίσημα ο πρωθυπουργός Ατάλ

protothema.gr

Νότια Κορέα: Αυξάνει το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική ενέργεια σε πέντε διπλωματικές αποστολές

protothema.gr

ΗΠΑ: Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμέτωποι με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

timesadmin

Ο Μακρόν ζητά “επικαιροποίηση” των σχέσεων Γαλλίας και Ευρώπης με την Κίνα

protothema.gr