Ολλανδία:-Παράταση-των-μέτρων-μέχρι-τις-14-Ιανουαρίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Παράταση των μέτρων μέχρι τις 14 Ιανουαρίου

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε απόψε ότι τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν από την επόμενη εβδομάδα ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού θα παραταθούν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Τα σχολεία θα κλείσουν στις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η ταχύτατη εξάπλωση της Όμικρον, που αποτελεί περίπου το 1% των νέων κρουσμάτων στη χώρα, “είναι αιτία ανησυχίας” αλλά και “λόγος για να είμαστε προσεκτικοί”, ανέφερε ο Ρούτε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε οδυνηρή αναγκαιότητα το γεγονός ότι για δεύτερη φορά, οι παππούδες δεν θα μπορέσουν φέτος να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

“Προφανώς, δεν είναι το χαρμόσυνο μήνυμα που περιμέναμε εν αναμονή των Χριστουγέννων. Αλλά δεν αποτελεί έκπληξη. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ανησυχητικές ενδείξεις της Όμικρον”, τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε ανέφερε από την πλευρά του ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου όλοι οι ενήλικοι θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου για να βελτιωθεί το επίπεδο ανοσοποίησης.

Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα παραταθούν τα άλλα μέτρα που ισχύουν από τις 28 Νοεμβρίου: το κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ, των μη απολύτως αναγκαίων καταστημάτων και άλλων δημόσιων χώρων από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της επόμενης, ημέρας, η οργάνωση αθλητικών αγώνων χωρίς θεατές και η προτροπή να εργάζονται όσοι μπορούν από το σπίτι τους.

Οι πολίτες δεν μπορούν να δέχονται στα σπίτια τους πάνω από τέσσερις προσκεκλημένους.

Οι μολύνσεις μειώθηκαν, από τα επίπεδα ρεκόρ που καταγράφονταν, μετά την επιβολή λοκντάουν τη νύχτα, όμως παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα, γύρω στις 85 ανά 100.000 κατοίκους. Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε όλη τη χώρα είναι επίσης υψηλός και τα νοσοκομεία ανέβαλαν για εβδομάδες τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να ελευθερωθούν κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Επειδή οι μολύνσεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των μικρών παιδιών, οι ειδικοί συμβούλευσαν την κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία μία εβδομάδα νωρίτερα.

Στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί συνολικά 2,9 εκατομμύρια μολύνσεις και 20.214 θάνατοι από την Covid-19.

Related posts

Σρι Λάνκα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας μετά από θάνατο διαδηλωτή

timesadmin

“Εντός εβδομάδων” αναμένεται ο διορισμός Ισραηλινού πρεσβευτή στην Τουρκία

timesadmin

Δυτικός αξιωματούχος: “Ρώσος στρατηγός δολοφονήθηκε από στρατιώτες του”

timesadmin

Ουκρανός αξιωματούχος υποπτεύεται τη Ρωσία πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε στρατό και τράπεζες

timesadmin

ΗΠΑ: Οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι Αμερικανοί πεθαίνουν λόγω κορονοϊού κατά “απίστευτα υψηλό” ποσοστό

timesadmin

EMA: Εξετάζει αναφορές για διαταραχές μετά από mRNA εμβόλια

timesadmin