Οι-Χούθι-δημοσίευσαν-βίντεο-με-την-κατάληψη-πλοίου-στην-Ερυθρά-Θάλασσα
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι δημοσίευσαν βίντεο με την κατάληψη πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι στην Υεμένη δημοσιεύουν ένα βίντεο που δείχνει πώς η ομάδα κατέλαβε ένα πλοίο που συνδέεται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα χθες.

Το βίντεο δείχνει ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται στο μεταγωγικό που ονομάζεται Galaxy Leader, με αρκετούς ένοπλους να κατεβαίνουν και να παίρνουν τον έλεγχο του πλοίου. Στο βίντεο φαίνονται ένοπλοι Χούθι να κρατούν υπό την απειλή όπλου το διεθνές πλήρωμα.

Ένας από τους άντρες των Χούθι φαίνεται επίσης να φωνάζει το σύνθημα της ομάδας ενώ περπατούσε μέσα από το πλοίο: “Ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος, Θάνατος στην Αμερική, Θάνατος στο Ισραήλ, Ανάθεμα οι Εβραίοι, Νίκη στο Ισλάμ”.

החות’ים בתימן מציגים: כך השתלטנו אתמול בים סוף על “הספינה הישראלית” pic.twitter.com/aCiz4V6Bvp

— roi kais • روعي كايس • רועי קייס (@kaisos1987) November 20, 2023

Το πλοίο με σημαία Μπαχάμες είναι νηολογημένο σε βρετανική εταιρεία, η οποία ανήκει εν μέρει στον Ισραηλινό μεγιστάνα Αβραάμ Ουνγκάρ, ο οποίος ανήκει στον Ράμι. Το σκάφος εκμισθώθηκε σε μια ιαπωνική εταιρεία τη στιγμή της αεροπειρατείας.

Το πλοίο έπλεε από την Τουρκία προς την Ινδία με διεθνές πολιτικό πλήρωμα, χωρίς να επιβαίνουν Ισραηλινοί.

Related posts

Πούτιν σε Ερντογάν: “Ναι” στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας μόλις η Δύση πράξει τα συμφωνηθέντα

timesadmin

Σ. Αραβία: Ένα (ακόμη) Μουντιάλ που σηκώνει συζήτηση

timesadmin

Ισπανία: Δασική πυρκαγιά στο νησί της Λα Πάλμα – Απομακρύνθηκαν 500 κάτοικοι

timesadmin

Προς πτώχευση οδεύει η Vice Media

timesadmin

ΕΕ για φράγμα Καχόβκα: Δείχνει τη βάρβαρη φύση της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία

timesadmin

Το πτώμα νεαρής κοπέλας βρέθηκε σε δίκτυο άρδευσης στην βόρεια Ιταλία – Καταζητείται ο αρραβωνιαστικός της

timesadmin