Οι-ταινίες-που-έρχονται-στις-αίθουσες-την-Πέμπτη-17/10
ΣΙΝΕΜΑ

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 17/10

Ζούμε τη Στιγμή 2 «Ζούμε τη Στιγμή»

Ρομάντζο ανάμεσα σε Φλόρενς Πιου – Άντριου Γκάρφιλντ, ο “άγνωστος” Τραμπ και η ταινία – έκπληξη της χρονιάς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ζούμε τη Στιγμή

Θα κλάψουμε πολύ ή πάρα πολύ βλέποντας το “Ζούμε τη Στιγμή”; Παρότι σε σκηνοθεσία ενός, κακά τα ψέματα, άνισου σκηνοθέτη όπως ο Τζον Κρόουλι (“Brooklyn”, “Η Καρδερίνα”, “Boy A”), το ρομαντικό δράμα απολαμβάνει της παρουσίας ενός αξιόπιστου πρωταγωνιστικού διδύμου. Η Φλόρενς Πιου ενσαρκώνει μια ταλαντούχα σεφ η οποία ένα βράδυ πέφτει κατά λάθος πάνω σε έναν άντρα (Άντριου Γκάρφιλντ) με το αμάξι της και στη συνέχεια τον οδηγεί στο νοσοκομείο. Εκεί γεννιέται ένας κεραυνοβόλος έρωτας, που εξελίσσεται στο διάστημα μιας δεκαετίας, αλλάζοντας για πάντα τις ζωές τους. Σημειωτέον, το σενάριο υπογράφει ο Νικ Πέιν του τηλεοπτικού “The Crown”.

The Apprentice

Με τίτλο που παραπέμπει στη διάσημη σειρά reality που απογείωσε τη δημοφιλία του Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές των ’00s, η ταινία βασίζεται στη ζωή του εκατομμυριούχου πρώην πλανητάρχη. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η υπόθεση τοποθετείται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70, όταν ο Τραμπ ήταν ακόμη ένας άσημος πλην τρομερά πλούσιος γόνος ισχυρής οικογένειας. Τότε, ο δικηγόρος Ρόι Κον αποκτά στενή σχέση μαζί του, πιστεύοντας πως μαζί θα μπορέσουν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποκτήσουν φήμη, δύναμη και πλούτη, με κάθε κόστος. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο δοκιμασμένος Αλί Αμπάσι (“Ιερή Αράχνη”), ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Σεμπάστιαν Σταν (“Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα”, “Monday”) και Τζέρεμι Στρόνγκ (“Succession”) ως Τραμπ και Κον, αντίστοιχα.

Kneecap

Μία από τις κινηματογραφικές εκπλήξεις της χρονιάς, σίγουρα η πιο διασκεδαστική που έχουμε δει φέτος, έρχεται από τη Βόρεια Ιρλανδία. Με φόντο το Δυτικό Μπέλφαστ, το αληθινό χιπ χοπ συγκρότημα Kneecap, το οποίο γράφει μουσική στα ιρλανδικά, αφηγείται στο μεταίχμιο της αλήθειας και της μυθοπλασίας το πώς ιδρύθηκε, προτού φτάσει να κυκλοφορεί φέτος ένα σπουδαίο άλμπουμ (“Fine Art”) και να οργώνει τις σκηνές του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της μπάντας υποδύονται τους εαυτούς τους και πως κινηματογραφικός πατέρας του ενός είναι ο διάσημος Μάικλ Φασμπέντερ.

Smile 2

Μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές horror επιτυχίες των τελευταίων ετών, το “Χαμογέλα” (Πάρκερ Φιν, 2022) μπορεί να άφησε χλιαρές εντυπώσεις μεταξύ των κριτικών, ωστόσο, εντελώς απροσδόκητα μάζεψε περισσότερα από 210 εκατομμύρια δολάρια στο box office, αριθμός που νομοτελειακά θα οδηγούσε σε ένα σίκουελ. Τώρα, η υπόθεση αφορά μια παγκόσμια ποπ σταρ η οποία αρχίζει να βιώνει μια σειρά από ανεξήγητα πλην όλο και πιο ακραία φαινόμενα, τα οποία εκτός του ότι την ταράζουν βαθιά, την υποχρεώνουν να συναναστραφεί ξανά σκοτεινές εμπειρίες από το τραυματικό παρελθόν της. Κάτι που χρειάζεται να κάνει εάν θέλει, φυσικά, να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της.

Το Θηρίο

Ένας από τους πλέον ιδιοσυγκρασιακούς εν ενεργεία σκηνοθέτες, ο Μπερτράν Μπονελό (“Saint Laurent: Η Χρυσή Εποχή”, “Οίκος Ανοχής”) σκαρφίζεται μία από τις καλύτερες ταινίες της φιλμογραφίας του με πρωταγωνιστές τους Λεά Σεϊντού και Τζορτ ΜακΚέι. Ο Γάλλος σκηνοθέτης εμπνέεται από το “Θηρίο στη Ζούγκλα” του συγγραφέα Χένρι Τζέιμς και οραματίζεται ένα κοντινό μέλλον στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη κυβερνά τις ζωές όλων και πια τα ανθρώπινα συναισθήματα θεωρούνται κοινωνική απειλή.

Καμία Άλλη Γη

Βραβείο στην Μπερλινάλε για το ντοκιμαντέρ – ντοκουμέντο του εποικισμού της Παλαιστίνης. Η ταινία μιλά για την απροσδόκητη φιλία ανάμεσα σε ένα Παλαιστίνιο ακτιβιστή και έναν Ισραηλινό δημοσιογράφο, οι οποίοι καταγράφουν σε συνεργασία με μια διακοινοτική κολεκτίβα τη συστηματική κατοχή και καταστροφή της Δυτικής Όχθης λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος του περασμένου Οκτωβρίου. Η καίρια κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ έρχεται την ώρα που η γενοκτονία των Παλαιστινίων συνεχίζεται αμείωτη, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων.

Σύντομη Ιστορία μιας Οικογένειας

Μια μεσοαστική οικογένεια στην Κίνα δοκιμάζεται, όταν ο μοναχογιός της αποκτά έναν αινιγματικό καινούριο φίλο, σχέση που ωθεί στο προσκήνιο τα μυστικά, τα απωθημένα και τις άρρητες επιθυμίες τους. Η ταινία συμμετείχε στα φεστιβάλ του Σάντανς και του Βερολίνου, ενώ επιλέχθηκε στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα των 30ών Νυχτών Πρεμιέρας.

Η Ηλιαxτίδα μου

Φεστιβαλικό ερωτικό δράμα. Δύο νεαροί πατινέρ με διαμετρικά αντίθετες προσωπικότητες, γίνονται ομάδα για προπονηθούν ως ντουέτο, μονάχα για να διαπιστώσουν πως η σχέση τους έχει πιο περίπλοκες πτυχές από ότι προηγουμένως πίστευαν.

The Trust Fall: Julian Assange

Ντοκιμαντέρ για το δημιουργό του WikiLeaks. Μια καταγραφή της ασύλληπτης νομικής περιπέτειας που αντιμετώπισε για χρόνια ο Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία έθεσε να όρια στην καταπίεση των προσωπικών ελευθεριών αλλά και στη φίμωση του Τύπου.

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

Βραβευμένο ευρωπαϊκό animation. Ένα μικροκαμωμένο μα θαρραλέο ποντικάκι αποφασίζει να εγκαταλείψει την ασφάλεια της φωλιά του και να κάνει ένα περιπετειώδες ταξίδι, έτσι ώστε να σώσει τη γιαγιά της που βρίσκεται στην κορυφή των Ιμαλαΐων.

200% Λύκος

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με ήρωα ένα λυκάνθρωπο. Ο νεαρός Φρέντυ Λούπιν εύχεται να γίνει λυκάνθρωπος για να ταιριάξει με την οικογένειά του. Η ευχή του πραγματοποιείται, με την βοήθεια ενός μικρού Φεγγαροπνεύματος που φτάνει κατά λάθος στην Γη. Τώρα ο Φρέντυ και η παρέα του πρέπει να βρουν έναν τρόπο να γυρίσουν το πνεύμα σπίτι του και να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή προτού η Γη να συγκρουστεί με το Φεγγάρι!

Related posts

Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας: Το πρόγραμμα προβολών μέχρι τα μέσα Μαρτίου

timesadmin

Από την προϊστορική αφήγηση, στο θέατρο, στο σινεμά, στην TV & στο Διαδίκτυο

James Rollner

Προβολές ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών στην Ελευσίνα

wp-needuser

The Big Father: Η ταινία του Κωνσταντίνου Στραγαλινού είναι μια μαύρη κωμωδία με άφθονο σασπένς

timesadmin

Τα πέντε πιο διάσημα «exploding heads» στην ιστορία του σινεμά

protothema.gr

Τρίπολη: Για σινεμά… δίπλα στον σταθμό του τρένου

timesadmin