Οι-Ρώσοι-ισχυρίζονται-ότι-κατέλαβαν-την-Μποντανίβκα,-δυτικά-της-Μπαχμούτ
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν την Μποντανίβκα, δυτικά της Μπαχμούτ

Στην κατάληψη του οικισμού Μποντανίβκα, στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ, προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο έλεγχος της Μποντανίβκα, που βρίσκεται δυτικά της κατεχόμενης από τους Ρώσους πόλης Μπαχμούτ, αποτελούσε μήλον της έριδος μεταξύ των ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων εδώ και αρκετό καιρό.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στην απογευματινή αναφορά του την Κυριακή, ανέφερε την Μποντανίβκα ως έναν από τους οικισμούς-χωριά όπου ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 13 εχθρικές επιθέσεις. Αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αρνήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία είχε καταλάβει όλη την Μποντανίβκα, ενώ αναγνώρισε ότι είχε χάσει κάποιες θέσεις στο χωριό που βρίσκεται στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Ανεπίσημες ουκρανικές πηγές άφησαν να εννοηθεί στο Reuters ότι η Μποντανίβκα έχει περιέλθει στα χέρια της Ρωσίας, με βάση βίντεο από το χωριό και την πόλη Τσάσιβ Γιαρ, στα νοτιοδυτικά.

Η Ουκρανία έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην υπεράσπιση της Τσάσιβ Γιαρ, την οποία χαρακτηρίζει ως σημαντικό ανάχωμα που εμποδίζει τους Ρώσους να προχωρήσουν προς τα δυτικά μέσω της περιοχής του Ντονέτσκ, στις πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ.

Ο Μαξίμ Ζόριν, διοικητής μονάδας στην πρώτη γραμμή του μετώπο της περιοχής, δήλωσε στην εθνική τηλεόραση την Κυριακή ότι όλες οι θέσεις γύρω από την Τσάσιβ Γιάρ βρίσκονται υπό πλήρη ουκρανικό έλεγχο.

Related posts

Φινλανδία: Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων προειδοποιεί για την επιθετικότητα της Ρωσίας

James Rollner

ΗΠΑ: Απέτυχε εκ νέου να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής ο Τζιμ Τζόρνταν

timesadmin

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία – Τουγκάι: “Είναι η αρχή μιας νέας εποχής” λέει ο νικητής της Σμύρνης

James Rollner

Πυροβολισμοί σε κεντρικό δρόμο των Βρυξελλών – Πληροφορίες για τρεις τραυματίες

timesadmin

G7: Ουκρανία και Μ. Ανατολή στην ατζέντα

James Rollner

Αλβανία: Υπό τον φόβο της Ρωσίας, ανακαινίστηκε αεροπορική βάση της σοβιετικής εποχής προς χρήση από το NATO

timesadmin