ΚΟΣΜΟΣ

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν ρωσικό χωριό με πυρομαχικά διασποράς

Η Ουκρανία εκτόξευσε σήμερα πυρομαχικά διασποράς εναντίον ρωσικού χωριού κοντά στα ουκρανικά σύνορα προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπριάνσκ.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα κατά το βομβαρδισμό του χωριού Κλίμοβο, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τη δήλωση του κυβερνήτη, την οποία έκανε χωρίς να δημοσιοποιήσει κάποιο βίντεο ούτε φωτογραφίες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία έχει λάβει πυρομαχικά διασποράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως έχει δεσμευθεί να τα χρησιμοποιεί μόνο για να απωθεί συγκεντρώσεις εχθρικών δυνάμεων.

Ρώσοι αξιωματούχοι στο Μπριάνσκ και άλλες περιφέρειες, που συνορεύουν με την Ουκρανία, έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα το Κίεβο για βομβαρδισμούς στα τυφλά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα πυρομαχικά διασποράς έχουν απαγορευθεί από περισσότερες από 100 χώρες. Συνήθως απελευθερώνουν μικρές βόμβες που σκοτώνουν αδιακρίτως σε μια εκτεταμένη περιοχή. Όσες δεν εκραγούν, αποτελούν κίνδυνο για δεκαετίες.

Related posts

Ισραηλινοί ειδικοί στον κυβερνοχώρο στήνουν “αίθουσα πολέμου” για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους μετά την επίθεση της Χαμάς

timesadmin

Έσπασε τα κοντέρ η Nvidia στο τρίμηνο – Ράλι 10% η μετοχή εκτοξεύει συνολικά τη Wall

timesadmin

Ξέσπασμα Μπάιντεν κατά Πούτιν: “Παλαβός” και υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα

timesadmin

Ρ. Γκρόσι (ΙΑΕΑ): “Απολύτως λογικό” η απόρριψη ραδιενεργού ύδατος από την Ιαπωνία να προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον

timesadmin

Η Μελόνι αναζητά συμμάχους και συμβιβασμούς

timesadmin

Σουηδία: Δώδεκα ελαφρά τραυματίες από πυρκαγιά σε θεματικό πάρκο στο Γκέτενμποργκ

timesadmin