AYTOKINHTO

Οι κατασκευαστές αποφάσισαν για την απαγόρευση συμβατικών αυτοκίνητων από το 2035

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης δεν θα αμφισβητήσουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει ουσιαστικά τα οχήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα από το 2035, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις φετινές ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης ACEA Luca de Meo.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ο Luca de Meo, πρόεδρος της ACEA, της ευρωπαϊκής ένωσης αυτοκινητοβιομηχανιών, δήλωσε ότι η ευθύνη της αυτοκινητοβιομηχανίας “ως επιχειρηματικοί ηγέτες… δεν είναι να διαφωνήσουμε με τον κανονισμό”.

“Δεν αμφισβητούμε το 2035”, δήλωσε ο de Meo, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Renault. “Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα”. Η απαγόρευση των αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα το 2035 “είναι δυνητικά εφικτή, αλλά πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις”, πρόσθεσε.

Η επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα έχει αυξήσει την πίεση στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει το κόστος και να αναπτύξει πιο προσιτά μοντέλα, καθώς νέοι κινέζοι ανταγωνιστές καταφθάνουν με μοντέλα χαμηλότερου κόστους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερες κρατικές επιδοτήσεις και πιο πανταχού παρούσα υποδομή φόρτισης για να τονωθεί η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να ενθαρρυνθεί η μαζική υιοθέτηση.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Ράλι Ντακάρ 2024: Ό,τι αξίζει να γνωρίζεις για τον πιο σκληρό αγώνα του πλανήτη

timesadmin

Μια αλλαγή στα Google Maps αλλάζει την οδήγηση

wp-needuser

Αυτή είναι η Ferrari των 16.500 ευρώ (εικόνες)

wp-needuser

Ποια εταιρεία supercars έχει ξεπουλήσει τα αυτοκίνητά της μέχρι το 2026

timesadmin

Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε περιπολικό Lucid Air

timesadmin

Doriane Pin: Μια “Σιδηρά Κυρία” διάλεξε η Mercedes για το F1 Academy

timesadmin