Οι-καταθέσεις-των-Ρώσων-σε-ξένες-τράπεζες-εκτινάχθηκαν-σε-σχεδόν-82-δισ.-δολάρια-τον-Ιανουάριο-Νοέμβριο
ΚΟΣΜΟΣ

Οι καταθέσεις των Ρώσων σε ξένες τράπεζες εκτινάχθηκαν σε σχεδόν 82 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο-Νοέμβριο

Οι καταθέσεις των Ρώσων σε ξένες τράπεζες αυξήθηκαν κατά περίπου 2,5 φορές μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του περασμένου έτους σε σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια ρούβλια, περίπου 82 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία εκείνη την εποχή, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα την Τετάρτη.

Η τράπεζα είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι καταθέσεις σε ξένο νόμισμα ρέουν απαραίτητα από τις ρωσικές τράπεζες σε ξένες, ωστόσο, καθώς ορισμένες καταθέσεις μετατράπηκαν σε ρούβλια ή χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ακινήτων.

Οι καταθέσεις Ρώσων στο εξωτερικό αυξάνονται από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι, με εκατοντάδες χιλιάδες να επιλέγουν να μεταναστεύσουν.

Σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά της κεντρικής τράπεζας, η μεγαλύτερη εισροή καταθέσεων σε ξένες τράπεζες καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια, τον μήνα που η Μόσχα ξεκίνησε μερική κινητοποίηση στρατευμάτων.

Τα χαρτοφυλάκια δανείων των τραπεζών σε ξένο νόμισμα συρρικνώθηκαν κατά 18,2% το 2022, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, ή κατά 30,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς επιταχύνθηκε η πίεση της Μόσχας για “αποδολαριοποίηση”. Ο τραπεζικός τομέας, πληγωμένος από τις κυρώσεις, είδε τα κέρδη να υποχωρούν.

Related posts

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν για το ουκρανικό και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

timesadmin

Κομισιόν: Βγαίνουν από το SWIFT ρωσικές τράπεζες – παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας

timesadmin

ΕΕ: Επικοινωνίες 5G στα αεροπλάνα και Wi-Fi στους δρόμους, με αποφάσεις της Κομισιόν

timesadmin

Οι ΗΠΑ επέστησαν την προσοχή του Βερολίνου να μην αποκτήσει η Κίνα ποσοστό ελέγχου σε τερματικό σταθμό του λιμανιού στο Αμβούργο

timesadmin

Αμερικανός αξιωματούχος: Η Ουκρανία θα παραλάβει άρματα μάχης Abrams από το φθινόπωρο

timesadmin

Βρετανία: Ο ΥΠΟΙΚ Κουάρτενγκ θα παρουσιάσει “σύντομα” νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα

timesadmin