Οι-ΗΠΑ-προειδοποιούν-το-Ιράν-και-επιβεβαιώνουν-ότι-συνέβαλαν-στην-εξουδετέρωση-των-πυραύλων
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν και επιβεβαιώνουν ότι συνέβαλαν στην εξουδετέρωση των πυραύλων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν το Ιράν ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ την Τρίτη, λέγοντας ότι αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση, που ωστόσο φαίνεται να εμποδίστηκε.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή βοήθησαν το Ισραήλ να νικήσει την επίθεση και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διαβουλεύεται τώρα με το Ισραήλ για την απάντηση.

“Πρόκειται για μια σημαντική κλιμάκωση από το Ιράν, ένα σημαντικό γεγονός, και είναι εξίσου σημαντικό ότι μπορέσαμε να παρέμβουμε μαζί με το Ισραήλ και να δημιουργήσουμε μια κατάσταση στην οποία κανείς δεν σκοτώθηκε”, δήλωσε ο Σάλιβαν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

“Έχουμε καταστήσει σαφές ότι θα υπάρξουν συνέπειες, σοβαρές συνέπειες, για την επίθεση αυτή και θα συνεργαστούμε με το Ισραήλ για να γίνει αυτό”, είπε.

Ο Σάλιβαν δεν διευκρίνισε ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι συνέπειες, αλλά σταμάτησε να καλεί το Ισραήλ σε αυτοσυγκράτηση, όπως έκαναν οι ΗΠΑ τον Απρίλιο, όταν το Ιράν πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και πυραύλους στο Ισραήλ.

Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση και να διαβουλεύεται με τους Ισραηλινούς για τα επόμενα βήματα όσον αφορά την αντίδραση. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τον αναφερόμενο θάνατο ενός Παλαιστίνιου πολίτη στη Δυτική Όχθη.

Related posts

Πιέσεις στους Ρώσους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις προεδρικές κάλπες

protothema.gr

Η Γαλλία αποστέλλει επιπρόσθετα στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή – Συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

wp-needuser

Ουκρανία: Ρωσικά drones έπληξαν κτίριο κατοικιών στην Οδησσό, δύο τραυματίες

timesadmin

Στόλτενμπεργκ: Στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ θα συζητηθεί μια πολυετής οικονομική δέσμευση για τη διατήρηση υποστήριξης του Κιέβου

wp-needuser

Βιετνάμ: Τουλάχιστον 127 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι – Στους 54 οι αγνοούμενοι

James Rollner

Beiersdorf: Ξεπέρασαν τις προσδοκιές τα έσοδα α’ τριμήνου – Ανεβάζει τον πήχη για τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους

James Rollner