Οι-ΗΠΑ-είχαν-προειδοποιήσει-τη-Ρωσία-ότι-το-crocus-city-hall-ήταν-στόχος
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι το Crocus City Hall ήταν στόχος

Για σαφείς προειδοποιήσεις από πλευράς των αμερικανικών υπηρεσιών προς τις ρωσικές αρχές σχετικά με την ετοιμαζόμενη επίθεση του “Ισλαμικού Κράτους” στη Μόσχα, κάνουν λόγο οι εφημερίδες Washington Post και New York Times. Όπως αναφέρουν σε άρθρα τους, επικαλούμενες πηγές σε αμερικανικούς κυβερνητικούς κύκλους, οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει ότι η επίθεση θα γινόταν συγκεκριμένα στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall.

Οι πηγές δήλωσαν στην Washington Post ότι η πληροφορία διαβιβάστηκε στην ρωσική πλευρά στις 6 Μαρτίου. Την επομένη, 7 Μαρτίου, η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα προειδοποιούσε τους πολίτες της για την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ως πιθανούς στόχους χώρους “συναυλιών”.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post, σπανίως διαβιβάζονται λεπτομέρειες για προετοιμαζόμενες επιθέσεις, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στο να αποκαλυφθούν οι πηγές και οι μέθοδοι συγκέντρωσης κατασκοπευτικών πληροφοριών

Εκτός από την Washington Post και η εφημερίδα New York Times -επικαλούμενη δικές της πηγές-, αναφέρει ότι η CIA ενημέρωσε την Ρωσία για την απειλή επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall εκ μέρους του “Ισλαμικού Κράτους”.

“Η προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Ρωσία πριν από την τρομοκρατική επίθεση στα περίχωρα της Μόσχας ήταν πολύ συγκεκριμένη – σύμφωνα με τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων, το Crocus City Hall ήταν πιθανός στόχος του Ισλαμικού Κράτους”, αναφέρεται στο άρθρο.

Η προειδοποίηση υποδείκνυε την σωστή τοποθεσία, αλλά η χρονική στιγμή δεν ήταν ακριβής, και θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η επίθεση θα μπορούσε να γίνει σε διάστημα μερικών ημερών, γράφουν οι New York Times.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές των εν λόγω αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

“Αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, επειδή παρόμοιες ανταλλαγές πληροφοριών γίνονται μέσω των καναλιών των ειδικών υπηρεσιών, οι πληροφορίες διαβιβάζονται άμεσα από υπηρεσία σε υπηρεσία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ρωτήθηκε, επίσης, αν οι ΗΠΑ συνέδραμαν στο να αποτραπεί τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή της Μόσχας, γράφει το πρακτορείο Interfax.

“Και αυτή η ερώτηση δεν είναι για μας” απάντησε ο Πεσκόφ.

Πηγή: - – -

Related posts

SpaceX: Αποτυχημένη η νέα εκτόξευση του Starship

timesadmin

Νέα επίθεση εναντίον δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία

timesadmin

Ισραηλινός στρατός κατά UNRWA: “Απασχολεί πάνω από 450 τρομοκράτες στη Γάζα”

timesadmin

Ο Καναδάς συστήνει στους υπηκόους του να φύγουν από τον Λίβανο όσο εκτελούνται ακόμα πτήσεις

timesadmin

Τα αμερικανικά πλήγματα έχουν καταστρέψει πάνω από 25 θέσεις εκτόξευσης πυραύλων των Χούθι

timesadmin

Γαλλία: Περισσότεροι από 76.000 φυλακισμένοι, αριθμός-ρεκόρ

protothema.gr