Οι-ΗΠΑ-”ανησυχούν”-ότι-η-Ρωσία-θα-εισβάλει-στην-Ουκρανία-αν-αποτύχει-η-διπλωματία
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ”ανησυχούν” ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία αν αποτύχει η διπλωματία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:49

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια εισβολή στην Ουκρανία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα πολέμου, εάν η διπλωματία αποτύχει να επιτύχει τους στόχους της, δήλωσε την Παρασκευή Αμερικανός αξιωματούχος, όπως μετέδωσε το Reuters.

“Στο πλαίσιο των σχεδίων της, η Ρωσία θέτει τις βάσεις για να έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα πρόσχημα για εισβολή, μεταξύ άλλων μέσω δραστηριοτήτων δολιοφθοράς και επιχειρήσεων πληροφόρησης, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι ετοιμάζει επικείμενη επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία”, δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών δήλωσαν επίσης την Παρασκευή ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες προετοιμάζουν αυτό που αποκαλεί “προβοκάτσιες” εναντίον Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, την Υπερδνειστερία, προκειμένου να κατηγορήσουν την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι ”προβοκάτσιες” ενδέχεται να στρέφονται κατά αποθηκών πυροβολικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κυβερνοεπίθεση με στόχο την Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσέφεραν την υποστήριξή τους καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τη φύση και τον αντίκτυπο των επιθέσεων, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το Reuters.

“Θα παράσχουμε στην Ουκρανία οποιαδήποτε υποστήριξη χρειάζεται για να ανακάμψει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. 

Related posts

Σερβία: Αιχμές Βούτσιτς για την άρνηση του Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί

timesadmin

Α. Λουκασένκο: Θέλουμε ρωσικά πυραυλικά συστήματα Iskander

timesadmin

Τηλεφωνική επικοινωνία των επικεφαλής ασφαλείας Ρωσίας – ΗΠΑ ενόψει συνομιλιών υψηλού επιπέδου

timesadmin

Τουρκία: Οι πειραματισμοί Ερντογάν εκτινάσσουν το κόστος δανεισμού

timesadmin

Μ. Βρετανία – Πόρισμα για Partygate: Κάποιες από τις εκδηλώσεις δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει

timesadmin

ΗΠΑ: Οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό υπονομεύουν την κοινωνική ατζέντα του Μπάιντεν

timesadmin