Οι-ΗΠΑ-αίρουν-τις-αντιρρήσεις-τους-και-στέλνουν-άρματα-abrams-στην-Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ αίρουν τις αντιρρήσεις τους και στέλνουν άρματα Abrams στην Ουκρανία

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι θα άρουν τις αντιρρήσεις τους για την αποστολή αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία και μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η ανακοίνωση θα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης διπλωματικής συνεννόησης με τη Γερμανία με βάση την οποία το Βερολίνο θα συμφωνήσει να στείλει μικρότερο αριθμό των δικών του αρμάτων Leopard 2 αλλά και να εγκρίνει την επανεξαγωγή τους από την Πολωνία και άλλες χώρες προς την Ουκρανία. Με τον τρόπο αυτόν θα διευθετηθεί η διαφωνία που απειλούσε με ρήξη τη δυτική συμμαχία, έντεκα μήνες μετά την έναρξη του πολέμου.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστούν είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν έχει ληφθεί μια οριστική απόφαση για την αποστολή των Abrams στην Ουκρανία, μια ενέργεια που θα ενθάρρυνε τη Γερμανία να πράξει το ίδιο.

Το Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν αυτές τις πληροφορίες.

Related posts

ΕΕ: Χωρίς πρόοδο οι έμμεσες συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ για τα πυρηνικά

timesadmin

Φον ντερ Λάιεν: Προτάσεις για την αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας τον Μάιο

timesadmin

Η Ζαχάροβα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την ενεργειακή κρίση στην ΕΕ

timesadmin

Η Bundesbank προειδοποιεί ότι έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα

timesadmin

Μπλίνκεν: ”Γροθιά στο στομάχι” οι εικόνες νεκρών αμάχων στην πόλη Μπούτσα – Με νέες κυρώσεις προειδοποιεί η ΕΕ

timesadmin

Σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη “επιδρομές” της αστυνομίας για επιστράτευση – Αντέδρασε το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή)

timesadmin