Οι-ελβετικές-τράπεζες-δίνουν-ωριαίες-αναφορές-σχετικά-με-τα-ρωσικά-περιουσιακά-στοιχεία-που-έχουν-“παγώσει”
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ελβετικές τράπεζες δίνουν ωριαίες αναφορές σχετικά με τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν “παγώσει”

Οι ελβετικές τράπεζες παρέχουν επικαιροποιημένα στοιχεία κάθε ώρα σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των κυρώσεων εναντίον Ρώσων και ρωσικών εταιρειών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γκι Παρμελέν και η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει σύντομα το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που έχουν “παγώσει”.

Η Ελβετία υιοθέτησε τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος Ρώσων και ρωσικών εταιρειών, σε μια σαφή παρέκκλιση από την παραδοσιακή ουδετερότητά της, δίνοντας εντολή για το “πάγωμα” περιουσιακών στοιχείων ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Κάθε ώρα λαμβάνουμε πολλές αναφορές από τράπεζες, χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες, ασφαλιστικές εταιρείες και θέλουμε να ενημερώσουμε πολύ σύντομα”, είπε στο Παρμελέν στο ραδιοφωνικό δίκτυο SRF, προσθέτοντας πως είναι “νωρίς” να πει το ακριβές ύψος των περιουσιακών στοιχείων που έχει μέχρι στιγμής “παγώσει”.

Οι Ρώσοι είχαν σχεδόν 10,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελβετία το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας της χώρας.

Ερωτηθείς εάν με την επιβολή κυρώσεων η Ελβετία έχασε την πολιτική ουδετερότητά της, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας απάντησε: “Παραμένουμε ουδέτεροι”.

Related posts

PayPal: Ισχυρή αύξηση κερδών και εσόδων στο γ’ τρίμηνο

timesadmin

Νέα Ζηλανδία: Η αστυνομία ταυτοποίησε τα δύο παιδιά, τα λείψανα των οποίων εντοπίστηκαν στις αρχές του μήνα σε δύο βαλίτσες

timesadmin

Ο OPEC+ θα πραγματοποιήσει την πρώτη δια ζώσης συνάντηση από τον Μάρτιο του 2020

timesadmin

Ρωσία: Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών ζήτησε να αποσυρθούν όλα τα βιβλία που “προπαγανδίζουν” την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ

timesadmin

Reuters: Δεν επιβεβαιώνεται ότι Νοτιοκορεάτης εθελοντής στον ουκρανικό στρατό θα δικαστεί από τους Ρώσους

timesadmin

Γέλεν: Οι πράξεις Ρωσίας και Κίνας πλήττουν την Αφρική

timesadmin