Οι-αμερικανικές-αρχές-εξετάζουν-την-πιθανή-συμφωνία-credit-suisse-ubs
ΚΟΣΜΟΣ

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν την πιθανή συμφωνία Credit Suisse-UBS

Οι αμερικανικές αρχές συνεργάζονται με τους Ελβετούς ομολόγους τους, καθώς προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου ή μέρους της αντιπάλου της Credit Suisse, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Μια σύνδεση μεταξύ των δύο τραπεζών θα ενδιέφερε τις ρυθμιστικές αρχές της Ουάσινγκτον επειδή και οι δύο τράπεζες έχουν δραστηριότητες στις ΗΠΑ και θεωρούνται συστημικά σημαντικές στην Ελβετία. Αμερικανοί αξιωματούχοι μπορεί να επιδιώξουν να παρέμβουν σε θέματα που μπορεί να επηρεάσουν τους τελικούς όρους οποιασδήποτε συμφωνίας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η χρονική κλίμακα της συμφωνίας είναι ρευστή. Ο στόχος είναι η ανακοίνωση μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο τραπεζών το αργότερο μέχρι την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, το οποίο ζήτησε επίσης να μην κατονομαστεί συζητώντας τις συνομιλίες. Οι Financial Times ανέφεραν ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να προκύψει ήδη από το βράδυ του Σαββάτου.

Καθώς το δράμα διαδραματίζεται στην Ευρώπη, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν τη δική τους τραπεζική κρίση στην πατρίδα τους μετά την κατάρρευση τριών μεσαίων δανειστών αυτόν τον μήνα. Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να εμφυσήσει ηρεμία, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση βελτιώθηκε μετά τη λήψη έκτακτων μέτρων από τις αρχές.

Related posts

Twitter: Επενδυτές έχουν επιφυλάξεις για το αν ο Μασκ θα ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς

timesadmin

Μελόνι: “H Ιταλία δεν πρόκειται να διστάσει” σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Ουκρανίας

timesadmin

G7: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει “σημαντικά μέτρα” για την εκτόξευση ICBM από την Β. Κορέα

timesadmin

Ρωσία: Συνεχίζει το “κυνήγι” του Τύπου – Απαγόρευσε τη λειτουργία του ερευνητικού ιστότοπου Bellingcat

timesadmin

ΟΗΕ: Ο επικεφαλής της IAEA δηλώνει “πολύ ανήσυχος” για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

timesadmin

Ειρηνικός ο δεύτερος πρωθυπουργός της Λιβύης: Αύριο αναλαμβάνω καθήκοντα – Δεν θα υπάρξει χρήση βίας

timesadmin