Οικονομικό-Φόρουμ-των-Δελφών-–-Δημητριάδης:-Αναζητούμε-λύσεις-για-μεγιστοποίηση-της-αξίας-των-περιουσιακών-στοιχείων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Δημητριάδης: Αναζητούμε λύσεις για μεγιστοποίηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων

«Η πράσινη μετάβαση με απώτερο στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη θα έχει στο ενδιάμεσο κερδισμένους και χαμένους. Στόχος των ταμείων διαχείρισης κρατικής περιουσίας είναι η έγκαιρη προσαρμογή, μέσω συνεργασιών και συμμαχιών, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος για τις επόμενες γενιές». Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα της συζήτησης με θέμα τις επενδύσεις ως καταλύτη οικονομικής ανάπτυξης, αλλά από τη ματιά των κρατικών επενδυτικών ταμείων, στις εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Περιουσιακών Στοιχείων και Συμμετοχών, του γνωστού ως «Υπερταμείου», Γρηγόρης Δημητριάδης, τόνισε ότι τα κριτήρια της βιώσιμης ανάπτυξης έχουν πλέον ενσωματωθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό όλων των project και των θυγατρικών μας και, βάσει αυτών, αναζητούμε λύσεις για μεγιστοποίηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων για τις επόμενες γενιές.

Ο κ. Δημητριάδης αποκάλυψε ότι τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, όπως και το ελληνικό, βρίσκονται σε συζητήσεις με άλλα από χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, με κοινό στόχο τη μεγιστοποίηση της επένδυσης και της συμβολής τους στην οικονομική ανάπτυξη.

Κοινή βάση στη συζήτηση αποτελεί η αειφόρος ανάπτυξη, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή, μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους, ενσωματώνοντας κριτήρια για θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα, ακολουθώντας κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, δηλαδή διαφάνειας και λογοδοσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

O πατέρας της Καρολάιν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Μακάρι να μπορούσα να πάρω στα χέρια μου αυτή τη νυφίτσα»Πολιτική ταραχή για τον «μαχητή του Tάγματος Αζόφ» στην ομιλία ΖελένσκιΝίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη

Related posts

Βουλή: Την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 12:00 η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή

timesadmin

«Ένα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από ένα τόνο θεωρίας» απαντά ο Οικονόμου στον Τσίπρα

timesadmin

Βορίδης: Εντός 57 ημερών από τη διάλυση της Βουλής οι διπλές κάλπες

timesadmin

Γκάλοπ MRB: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, στο 38,9% ο Μητσοτάκης για πρωθυπουργός

timesadmin

Καραγιάννης: Στα τέλη του 2022 ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για το «Αργοστόλι-Πόρος»

timesadmin

Ποιος χαρακτήρισε τον Μπάφετ «κοινωνιοπαθή παππού από την Ομάχα» και «Νο. 1 εχθρό του bitcoin»

timesadmin