ΟΗΕ:-Πάνω-από-το-ήμισυ-των-κτιρίων-στη-Λωρίδα-της-Γάζας-έχουν-υποστεί-ζημιές-ή-έχουν-καταστραφεί
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Πάνω από το ήμισυ των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί

Περίπου το 55% των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους κατοικίες, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί λόγω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), βασιζόμενος σε δορυφορικές εικόνες.

“Συνολικά 137.297 δομές, δηλαδή περίπου το 55% των δομών στη Γάζα, έχουν πληγεί”, εξήγησε το δορυφορικό κέντρο του ΟΗΕ UNOSAT στο δίκτυο X.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε δορυφορικές εικόνες που συγκεντρώθηκαν στις 3 Μαΐου και συγκρίθηκαν με άλλες εικόνες που ελήφθησαν από τον Μάιο του 2023, συμπεριλαμβανομένης της 15ης του περασμένου Οκτωβρίου, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου.

“Με βάση την ανάλυσή μας, ταυτοποιήσαμε 36.591 κατεστραμμένες δομές, 16.513 δομές με σοβαρές ζημιές, 47.368 με μέτριες ζημιές και 36.825 με πιθανές ζημιές”, εξήγησε το UNOSAT.

Σχεδόν το σύνολο των κτιρίων αυτών είναι κατοικίες, (135.142), σύμφωνα με αυτή την ανάλυση, που δημοσιεύθηκε στις 31 Μαΐου.

Με βάση την ανάλυση του UNOSAT, η περιφέρεια Ντέιρ αλ-Μπάλαχ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας) και αυτή της πόλης της Γάζας είναι αυτές που έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση ζημιών σε σχέση με την ανάλυση της 1ης Απριλίου.

Από εκείνη την ημερομηνία, 2.613 νέα κτίρια υπέστησαν ζημιές στην περιφέρεια Ντέιρ αλ-Μπάλαχ και 2.368 σε αυτή της πόλης της Γάζας (βόρεια).

Η Νουσεϊράτ, στην περιφέρεια Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό δομών που υπέστησαν πρόσφατα ζημιές (1.216), μετά την τελευταία ανάλυση, στις αρχές Απριλίου.

Ανάλυση ερευνητών στις ΗΠΑ κατέληξε σε αντίστοιχα μεγέθη. Σύμφωνα με τις δορυφορικές αναλύσεις των Κόρεϊ Σερ και Τζέιμον Βαν Ντε Χεκ, στις 21 Απριλίου, το 56,9% των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας είχε υποστεί ζημιές ή είχε καταστραφεί, δηλαδή 160.000 συνολικά.

- ---

Related posts

Γάζα: 18.205 νεκροί, 49.645 τραυματίες από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

timesadmin

Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές

protothema.gr

Η Ουκρανία έπληξε τρία ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα στην Κριμαία

James Rollner

Χρηματιστήριο: Προβάδισμα των πωλητών εν μέσω διεθνούς νευρικότητας

James Rollner

Ιταλία: Φορολογική παρέμβαση Μελόνι για τους πιο ευάλωτους αγρότες

timesadmin

Norges Bank: Απέκλεισε τρεις εταιρείες από το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο

James Rollner