ΟΗΕ:-Η-ανθρωπιστική-βοήθεια-στη-Γάζα-δεν-φθάνει-στον-πληθυσμό
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα δεν φθάνει στον πληθυσμό

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη Λωρίδα της Γάζας “δεν φθάνει στον πληθυσμό”, δήλωσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, εκτιμώντας ότι οι ισραηλινές αρχές δεν τηρούν τις νόμιμες υποχρεώσεις τους.

“Η βοήθεια που έρχεται (στο έδαφος της Γάζας) δεν φθάνει στους πληθυσμούς και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον συντονισμό ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA), σε τακτική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

“Χρειαζόμαστε άρα επιπρόσθετη βοήθεια”, τόνισε ο ίδιος, στοχεύοντας κυρίως στη στάση των ισραηλινών αρχών στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, το βασικό σημείο εισόδου της βοήθειας κυρίως από τη στιγμή που αυτό της Ράφα έκλεισε από τον στρατό στις 7 Μαΐου.

“Συνεχίζουμε να τονίζουμε το γεγονός ότι η υποχρέωση των ισραηλινών αρχών –με βάση τον νόμο– να διευκολύνει τη βοήθεια δεν σταματά στα σύνορα”, δήλωσε ο Γενς Λέρκε.

Η υποχρέωση αυτή “δεν σταματά όταν τα φορτηγά διασχίζουν το σύνορο για μερικά μέτρα και ξαναφεύγουν στην άλλη κατεύθυνση αφήνοντας τα μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων να πρέπει να διασχίσουν ενεργές ζώνες μάχης για να τη συγκεντρώσουν, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν”, δήλωσε.

“Χρειαζόμαστε ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση για να πάμε στο σημείο παράδοσης για να μπορούμε να συγκεντρώσουμε (τη βοήθεια) και να την παραδώσουμε στον κόσμο”, τόνισε ο εκπρόσωπος της OCHA.

“Θέλουμε σίγουρα όλες οι πλευρές να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους με βάση τον νόμο. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε μέτρα ειδοποίησης και αποφυγής σύγκρουσης κλπ. Εναπόκειται σε αυτούς να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους”, δήλωσε ο Λέρκε.

Related posts

H UnitedHealth πουλάει τη μονάδα της στην Βραζιλία με ζημία 7 δισ. δολαρίων

timesadmin

Ρωσία – Ουκρανία: Η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση να μην κάνει “λάθος υπολογισμούς” που μπορεί να έχουν “μοιραίες” συνέπειες

James Rollner

Κίεβο: Συνελλήφθησαν δύο Ουκρανοί αξιωματούχοι που σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ζελένσκι

wp-needuser

Κίνα: Ο πρόεδρος Σι θα επισκεφθεί το Βιετνάμ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

timesadmin

Νέα μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία με drones – 32 από τα 46 κατέρριψε το Κίεβο

timesadmin

Τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ συνάπτουν συμφωνία για την αγορά έως και 1.000 πυραύλων Patriot

timesadmin