ΟΑΕΔ:-Πρόσληψη-ανέργων-για-πρόγραμμα-απασχόλησης,-λήγουν-οι-αιτήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη ανέργων για πρόγραμμα απασχόλησης, λήγουν οι αιτήσεις

Λήγει σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στις 15:00, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις για τον Β’ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες σε Μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες». Πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας επιχορηγεί την πρόσληψη  5.000 ανέργων στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης

Οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Β΄ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» υποβάλλονται μέχρι σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας επιχορηγεί την πρόσληψη 5.000 ανέργων στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης και τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών έχουν ως εξής:

-466,5 € μηνιαία (5.598 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών

-559,8 € μηνιαία (6.717,6 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

-606,45 € μηνιαία (7.277,4 € ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω

-653,1 € μηνιαία (7.837,2 €) ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

-699,75 € μηνιαία (8.397 € ετήσια) για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

proslipseis-oaed-ginaikes-aitiseis

Οι επιχειρήσεις  υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis. Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 32.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Ειδήσεις σήμερα:Έφτασε στα δικαστήρια ο Δημήτρης Λιγνάδης

Για παιδοφιλία κατηγορείται γνωστός ροκ καλλιτέχνης κορυφαίας ελληνικής μπάντας

Ουκρανία: Ο επεισοδιακός διάλογος Λαβρόφ – Τρας για την Ουκρανία που «πάγωσε» την Ευρώπη

Related posts

Νεαροί πέταξαν μολότοφ σε καφετέρια στο Κορωπί

timesadmin

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» επισκέφθηκαν Παναγιωτόπουλος – Παρλί

timesadmin

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και θυελλώδεις ανέμους τις επόμενες ημέρες

timesadmin

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα: Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς – Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

timesadmin

Σχολεία: Tρεις βασικές αλλαγές για μαθητές και εκπαιδευτικούς από Δευτέρα – Έως σήμερα τα δωρεάν self test

timesadmin

«Ισχυρισμοί χωρίς τεκμηρίωση το υλικό που έστειλε ο Ηλίας Γκιώνης για το κύκλωμα μαστροπείας» λένε οι Αρχές

timesadmin