ΟΑΕΔ-–-Μετάβαση-στη-μεταλιγνιτική-εποχή:-Μέχρι-πότε-παρατείνονται-οι-αιτήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ – Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή: Μέχρι πότε παρατείνονται οι αιτήσεις

Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο  του ΟΑΕΔ των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Π.Ε. Κοζάνης (ΚΠΑ2 Κοζάνης και Πτολεμαΐδας), Π.Ε. Φλώρινας (ΚΠΑ2 Φλώρινας και Αμύνταιου), καθώς και του ΚΠΑ2 Τρίπολης (για εγγεγραμμένους ανέργους του Δήμου Μεγαλόπολης), για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Η διάρκεια του προγράμματος, είναι 12-18 μήνες, το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών, κυμαίνεται μεταξύ 75-100%, ενώ το ποσό επιχορήγησης, κυμαίνεται μεταξύ 700 – 933 ευρώ το μήνα και 8.397 – 16.794 ευρώ συνολικά, ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου  και του κλάδου της επιχείρησης που εργαζόταν.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, συμπεριλαμβάνονται δώρα εορτών και επίδομα αδείας.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν την αίτησή τους, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ, υποδεικνύουν στην επιχείρηση, υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση επιλέγει, μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Ειδήσεις σήμερα:Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στη Λευκορωσία

Χειμερινές εκπτώσεις: Συνεχίζονται οι προσφορές και μετά τη λήξη τους

Πόθεν Έσχες: Λήγει η προθεσμία, ποιοι είναι υπόχρεοι

Related posts

Στο εδώλιο 74χρονος για αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών στην Κω

timesadmin

Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για τουλάχιστον 1,3 εκατ. γυναίκες με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

timesadmin

Θεσσαλονίκη: «Σχεδόν αποκεφαλισμένη» η 79χρονη που δολοφονήθηκε με μανία από τον γιο της

timesadmin

Έβρος: Ασυνήθιστα αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές – Δύσκολο καλοκαίρι περιμένουν οι συνοριοφύλακες

timesadmin

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί ο φιλανθρωπικός αγώνας «Αγρίνιο Santa Run»

timesadmin

Κιβωτός του Κόσμου: Παρουσία της Μαρτίνου ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία

timesadmin