Ξεχασμένα-supercars:-dendrobium-d-1
AYTOKINHTO

Ξεχασμένα supercars: Dendrobium D-1

Καλωσήρθες στα Ξεχασμένα Supercars, το δωμάτιο του Top Gear με τους χοντρούς, σκονισμένους τόμους της ιστορίας της αυτοκίνησης. Εδώ αναζητάμε τα supercars που μας κέντρισαν την προσοχή στο παρελθόν και μας προσέλκυσαν με παχιά λόγια για σπουδαίες και κοσμογονικές αλλαγές, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τι είναι το Dendrobium D-1; 

Ένα ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο που προέρχεται από την Σιγκαπούρη, με τη συμβολή της Williams Advanced Engineering. Πίσω από το project αυτό βρίσκονται πρώην τεχνικοί της McLaren, της Lotus και της Pagani και το περίεργο όνομά του ενέπνευσε το εθνικό φυτό της χώρας, η δενδρόβια ορχιδέα. 

Το εντυπωσιακό Dendrobium D-1 concept αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2017. Οι αριθμοί ήταν εξωπραγματικοί: 1.800 ίπποι από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, τελική ταχύτητα πάνω από 200 μίλια την ώρα και τιμή της τάξης των 1,2 εκατομμυρίων λιρών. Η Dendrobium υπολόγιζε ότι το αυτοκίνητο θα έφτανε από τα 0-100 km/h σε 2,7 δευτερόλεπτα, τώρα πια αυτή η τιμή μας φαίνεται σχεδόν φυσιολογική αν σκεφτεί κανείς ότι παρουσιάζονται αυτοκίνητα με επιτάχυνση κάτω των δύο δευτερολέπτων. Επίσης το Dendrobium θα ζύγιζε περίπου 1.750kg, με ένα αμάξωμα από ανθρακονήματα που θα ενσωμάτωνε την μπαταρία. 

Διαβάστε περισσότερα στο Top Gear 

Related posts

Πέντε υπερφορτιστές στην Ελλάδα από την Kosmocar-Audi

timesadmin

Mazda: Ωδή στο κόκκινο

timesadmin

H Opel γίνεται πλήρως ηλεκτρική

timesadmin

Ford Puma: Το ολοκληρωμένο B-SUV

timesadmin

Seat: Νέο κέντρο έρευνας και εξέλιξης μπαταριών στη Ν. Ευρώπη

timesadmin

H Μazda αναδιατάσσει το εργοστάσιο στο Hofu της Ιαπωνίας

timesadmin